Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: минув рік з дня загибелі Героя Івана Мосійчука

24 липня 2023 року Коломийщину сколихнула жахлива звістка – на війні загинув воїн з села Ліски, Коломийського району.

З того дня минув рік і сьогодні Інформатор пригадує історію хороброго захисника.

Іван Мосійчук народився 17 вересня 1983 року в селі Ліски Коломийського району, та з 1985 року дитинство та юність хлопця проходили в селищі Отинія.

Майбтній захисник з дитинства виявляв дисциплінованість, неординарність, розум, завзятість у навчанні і праці, любов до малювання. Вільно володів англійською мовою, обожнював рибалку, вмів бути добрим, надійним товаришем.

Своє навчання проходив в отинійській та музичній школах, вмів грати на духових інструментах. Після закінчення дев’ятого класу вступив до ліцею в Отинії, який закінчив із відзнакою та отримав професію електромонтера.

В 2002 році його призвали на строкову службу у військово-морські сили України, в місті Севастополь. У 2005 році вступив до морехідної школи міста Миколаєва та отримав професію матроса І класу. Там Іван познайомився зі своєю майбутньою дружиною Тетяною, з якою одружився у 2010 році. За своє коротке життя Іван побував у багатьох країнах світу та провів у морі більшу частину часу.

У пари народилося двоє чудових діточок: у 2011 році донечка Ангелінка, а в 2016 році – син Ілля.

Іван був доброю чуйною людиною, люблячим чоловіком та батьком. Вмів слухати та прощати. З шаною та повагою ставився до своїх батьків та старших. Мав почуття гумору. В січні 2022 року Іван вирішив змінити професію, аби бути ближче до сім’ї, працював на заводі “Leoni” в Коломиї.

У січні 2023 року був мобілізований до лав ЗСУ, служив в 33-ій окремій механізованій бригаді. Воював на запорізькому напрямку. Герой загинув від несумісного з життям поранення, отриманого 24 липня під час мінометного обстрілу поблизу села Мала Токмачка Запорізької області.

3 серпня 2023 року з Героєм попрощалися у Коломиї, а 4 серпня пройшов чин похорону в його рідному селищі Отинія.

Вічна пам’ять воїну…

Нагору