Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Протягом минулої доби троє прикарпатців намагалися переплисти Тису

Прикордонники продовжують виявляти неподалік Тиси військовозобов’язаних, які хочуть незаконно потрапити в Румунію. Зокрема, минулої доби таких бажаючих було щонайменше 9.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Першу групу з трьох чоловіків, жителів Львівської, Одеської та Івано-Франківської областей, наряд затримав за 100 метрів до кордону

Згодом підійти до Тиси спробували двоє закарпатців та двоє прикарпатців. Порушники ще й спробували втекти після того, як помітили прикордонників. Наряд застосував попереджувальні постріли, тож за 20 метрів до кордону їх зупинили. У 56-річного закарпатця, який разом з набагато молодшими попутниками біг до річки, піднявся тиск, йому довелося викликати карету швидкої допомоги.

Пізніше чоловік зізнався, що хотів незаконно перетнути кордон, та його обдурили переправники, які пообіцяли допомогти «офіційно», він віддав їм 7 тисяч доларів США. Натомість чоловіка спрямували в Тису, у якій, під час спроби потрапити в Румунію, від початку року вже потонули 17 чоловіків.

Також в цей день прикордонники затримали ще двох відчайдухів, які спробували поодинці переплисти Тису.

Стосовно усіх затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачені ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Крім того, стосовно порушників, які ігнорували законні вимоги прикордонних нарядів і намагалися втекти, складено протоколи за ст.185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону». Справи скеровано до суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору