Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: сьогодні минає друга річниця з дня загибелі добровольця Анатолія Мельничука

Незабуті: сьогодні минає друга річниця з дня загибелі добровольця Анатолія Мельничука

Захисник з Коломиї Анатолій Мельничук в перші дні повномасштабного вторгнення російського агресора в Україну добровільно вступив до лав ЗСУ, щоб боронити Батьківщину. В мирний час він часто мандрував, навіть мав свій блог про подорожі. Водночас завжди цікавився політикою і справами, які робили Україну сильнішою. Анатолій загинув за волю та незалежність рідної країни та за кожного з нас.

У річницю загибелі Героя Інформатор пригадує історію його життя, аби памʼять про нього завжди жила у наших серцях.

Мельничук Анатолій Іванович народився 31 січня 1976 року в місті Коломия. Навчався у школі №1 ім. Василя Стефаника, а згодом – у Коломийському педагогічному училищі. Закінчив історичний факультет Чернівецького національного університету ім. Юрій Федьковича. Був обраний головою Молодого Руху на Буковині, а згодом – очолив Івано-Франківський осередок.

Анатолій Мельничук деякий час проживав у Івано-Франківську, згодом – у Львові, а в останні місяці перед вторгненням росії переїхав до Києва.

“Після закінчення університету Толік активно увійшов у громадсько-політичне життя міста, був головою Івано-Франківського “Молодого руху”. Разом ми відвідали неймовірну кількість подій, поїздок і пригод, які назавжди залишаться в пам’яті. Толік завжди цікавився політикою і справами, які робили Україну сильнішою, любив мандрувати і фанатично любив Україну!” — написав про військового його друг Андрій Грабчук.

Анатолій був знаним мандрівником, автор туристичного блогу “Заплічник”, любив спорт та займався яхтингом. Але найбільше він любив підкорювати вершини. Наприклад, г. Монблан, хребти Непалу, вершини Криму, Грузії, Карпат.

Поряд з цим Анатолій завжди на вістрі демократичного політичного життя України: семінари, тренінги, з’їзди Народного руху України, участь у політичних клубах, студіях, виборчих компаніях.

“Завжди веселий, активно цікавився політикою, рекламою і PR, учасник багатьох виборчих кампаній, з’їздів Народного руху України та численних рухівських семінарів, Чернівецького політклубу”, — писав у Facebook про бійця Василь Буковинець.

В перші дні повномасштабного вторгнення російського агресора в Україну 26 лютого 2022 року, як справжній патріот, добровільно вступив до лав Збройних Сил України боронити Батьківщину. Був командиром аеромобільного взводу аеромобільної роти 46-ї окремої аеромобільної бригади.

Старший лейтенант Анатолій Мельничук загинув під час артобстрілу росіян 25 липня 2022 року в с. Білогірка Херсонської області.

Похований на Алеї Слави в місті Коломия. У воїна залишилися дружина та троє дітей.

19 грудня 2022 року Анатолію Мельничуку посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Коломиї».

У червні 2023 року військового посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Щирі співчуття рідним, близьким, знайомим Анатолія. Світла пам’ять Герою…

Нагору