Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Пляшки, зламані гілки та побутове сміття: як виглядають річки Млинівка та Радилівка у Коломиї та що про це кажуть комунальники

24 липня по обіді у Коломиї вирувала негода, внаслідок чого різко піднявся рівень води у р. Млинівка та р. Радилівка, що протікають містом. Як результат – сьогодні береги річок рясніють сміттям.

Інформатор Коломия поцікавився у комунальників міста, чи проводять чистку русл річок. Крім того, звертаємося до мешканців міста з проханням не викидати побутове сміття у водойми та берегти красу нашого міста.

Двох годин рясного дощу вчора вистачило, аби рівень води у Млинівці та Радилівці різко піднявся. Міська система відведення не справлялася з такою хвилею дощової води, а на вул. Міцкевича вода в річці Млинівка частково розлилась у прибережних зонах.

Сьогодні, 25 липня, рівень води у річках зменшився до вже звичних і в деяких місцях ці водойми скоріш нагадують струмки, та вчорашня вода принесла із собою чимало пляшок, пакетів та іншого побутового сміття, яке тепер вкриває береги та дно річок.

Журналісти Інформатора поцікавилися у в.о. керівника КП “Полігон Екологія”, чи проводиться наразі прибирання біля Радилівки та Милинівки.

“Проводиться щомісячно, щотижнево і кожен день чистка русл”, – зазначає Ігор Соловко.

А тепер детальніше про стан річок.

МЛИНІВКА

Нагадаємо, під час паводку на початку липня 2023 року місцеві мешканці, які проживають поруч Млинівки скаржилися, що скошена трава та сміття під час злив пішли у ріку і забили мости та шлюзи. Тоді Млинівка вийшла з берегів і почала підтоплювати приватні господарства та дорогу.

Вчора, під час негоди, можна було побачити схожу ситуацію, благо – дощ тривав не так довго. Сьогодні ж у Млинівці біля вул.Кринична та Й.Сліпого можна побачити хащі біля берегів, кілька пляшок, які залишилися після підняття рівня води та густу рослинність посеред струмка.

 РАДИЛІВКА

У Коломиї ця невелика річка протікає повз міське озеро, парком Трильовського та приватним сектором міста. Сьогодні на деяких ділянках Радилівки вода ледь покриває дно, та вчора місцеві могли побачити бурхливий потік, який разом із собою ніс чимало побутового сміття, шматки клейонки, дитячі іграшки та гілки дерев. На відрізку від міського озера ім.Руфа до приватного сектора міста береги Радилівки вимощені бетонними плитами, що допомагає не затримувати сміття, та далі ситуація критично змінюється.

Ділянка річки, яка протікає повз вулиці Родини Крушельницьких, Цегельняна та Героїв УПА зараз густо заросла кущами та травою, а в деяких місцях гілки та сміття “перегородили” Радилівку й створили “водопади”.

Ігор Соловко у коментарі Інформатору зазначив, що коломияни можуть звертатися до “Полігону Екологія” й повідомляти про місця скупчення сміття, тоді група реагування виїжджатиме на такі виклики.

“Молодці, що люди зверталися, але вони мають чітко розуміти, що йшов дощ зливою, а не помірний дощ, то проблема, що Бог так хмару розприділив і був великий вал води, а все решту ми прибиремо, якщо є залишки там… Краще звертатися до нас в КП “Полігон Екологія” й ми будемо виїжджати на місця реагування. Там щоденно працює бригада з 4 людей.”

Пізніше майстрова підприємства пообіцяла журналістам, що вже завтра працівники “Полігону” проведуть чистку Радилівки на ділянці Цегельняної.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору