Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: сьогодні минає друга річниця з дня загибелі Олександра Кукурби

Рівно два роки тому на війні проти російських загарбників загинув військовий льотчик з Нижньовербізької громади Олександр Кукурба. Жертвуючи власним життям, він боровся за нашу з вами свободу.

У цей день Інформатор Коломия нагадує історію життя Героя, що не зламав своєї присяги.

Народився Олександр Кукурба у селі Верхній Вербіж, навчався у Нижньовербізькій школі. Ще з дитинства мріяв стати льотчиком, адже змалку захоплювався літаками та хотів знати про них все.

“Сказав, якщо не військовим, то ніким”, – пригадує матір Героя в інтерв’ю Суспільному.

Навчався хлопець у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна, а потім – у Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

З перших днів війни чоловік став на захист нашої країни, за що згодом Олександру надали звання Героя України з врученням ордена “Золота зірка”.

Захисник був начальником розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації ЗСУ. На його бойовому рахунку 55 знищених танків, 140 одиниць броньованої техніки та приблизно 900 російських окупантів. Олександр Кукурба буквально “жив” у літаку, завжди першим рвався у бій. Він був одним з найефективніших військових льотчиків повномасштабної війни.

Загинув боєць 26 липня 2022 року під час бойового вильоту у Дніпропетровській області. Він намагався катапультуватися, але парашут не відкрився через малу висоту. Йому було лише 27 років. У нього залишились мати та брат.

23 грудня 2022 року Нижньовербізький ліцей назвали на честь Героя Олександра Кукурби, а також перейменувати вулицю на честь воїна у його рідному селі.

Світла та вічна пам’ять Герою, який віддав своє життя за свою Батьківщину…

Нагору