Інформатор Коломия

ВЛАДА

Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо капремонту в адмінбудівлі Коломийської громади

Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо капремонту в адмінбудівлі Коломийської громади

Йдеться про капітальний ремонт частини адмінбудівлі в одному із сіл Коломийської громади. Вартість за договором сягає 5 млн 470 тис грн. Навесні 2024 року Коломийська окружна прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану.

Повідомляє Інформатор Коломия.

Наразі слідчий по цій справі за погодження прокурора через суд отримав дозвіл на проведення огляду і часткового демонтажу з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Ухвалу суд виніс від 23 липня 2024 року.

Клопотання про проведення огляду мотивовано тим, що в ході досудового розслідування встановлено, що до Коломийської окружної прокуратури надійшли матеріали з УСР в Івано-Франківській області за фактом можливої розтрати бюджетних коштів посадовими особами управління соціальної політики Коломийської міської ради при здійсненні державних закупівель щодо проведення робіт із капітального ремонту частини будівлі для облаштування притулку.

В ході досудового розслідування встановлено, що 02 листопада 2023 року між Управлінням соціальної політики Коломийської міської ради в особі начальника управління та стрийською фірмою ТОВ «ТІМ-БУД» укладено договір підряду №169.

“Наразі встановлено можливість значного завищення цін на будівельні матеріали, які були використані під час проведення ремонтних робіт”, – йдеться у матеріалах судової справи.

Будівля, у які здійснювали цей капремонт, належить Коломийській міській раді.

Відтак суд дозволив провести один раз огляд і частковий демонтаж. Терміну дали місяць – до 23 серпня 2023 року.

Інформатор слідкуватиме за перебігом слідства. Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

 

Нагору