Коломия До сайту

Як замаринувати м’ясо для шашлику? Добірка рецептів від Інформатора

Літо – чудовий час для відпочинку на природі та барбекю. Чимало людей надають перевагу вже готовому шашлику, який можна придбати в магазинах. Та, якщо ви хочете спробувати більш цікаві маринади, можна приготувати їх самостійно.

Інформатор Коломия ділиться добіркою рецептів.

Цибулевий маринад для  шашлику

На 1 кілограм м’яса візьміть 3 головки ріпчастої цибулі, 2 ст.л. солі, чорний мелений перець за смаком. Свинний ошийок потрібно помити, просушити та нарізати на зручні для вас шматки. Цибулю потрібно нарізати, або перебити в блендері. Для маринування м’ясу потрібно дати настоятися принаймні 30-40 хвилин, краще покласти його в холодильник на 12 годин.

Маринад для шашлику на кефірі

Кефір дозволяє м’ясу як слід просочитися маринадом та стати м’яким.На один кілограм м’яса візьміть приблизно 250 мл кефіру (жирність – 3%), 3 головки ріпчастої цибулі, петрушка, сіль, перець і спеції за смаком. М’ясо вимити, дати просушитись, нарізати невеликими шматками. Додати цибулю кільцями, спеції і сіль за смаком, залити суміш кефіром. Маринувати м’ясо слід 3-4 години. Після першої години краще прибрати його в холодильник.

Маринад для шашлику з ківі 

На 1 кілограм м’яса потрібно одне ківі, три головки цибулі, дві столові ложки рослинної олії, сіль, перець і спеції за смаком. Ківі можна перебити блендером, подрібнити на терці чи виделкою. Наріжте цибулю кільцями, додайте до м’яса, далі спеції: сіль, перець, паприку і тд. Додайте в м’ясо рослинну олію, залийте його отриманою кашкою з ківі. Маринувати м’ясо в такому маринаді потрібно недовго. Курятині достатньо 20 хвилин, свинині – півгодини, баранині – 40 хвилин, а яловичині потрібно півтори години.

Маринад з темного пива

Наріжте на шматочки, посоліть до смаку та влийте трішки олії, щоб вона огорнула кожен з них. Потім влийте пиво, щоб воно знову ж таки повністю покрило м’ясо. Додайте розчавлені зубчики часнику для більш насиченого аромату, кілька листочків лаврового листа та гірчицю в зернах. Посоліть до смаку та ретельно все перемішайте. При обсмажені алкоголь з пива випарується, а насичений смак солоду та житнього хліба залишиться.

Гранатовий маринад

Наріжте м’ясо на шматочки, цибулю наріжте кільцями, не тонкими. У великій мисці поєднайте нарізане м’ясо з цибулею. Додайте мелений коріандр, хмелі-сунелі та мелений чорний перець й сіль за смаком. Перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися. Додайте до м’яса олію та гранатовий сік. Завдяки олії кожен шматочок буде рівномірно вкритий спеціями, тому добре промаринується. Гранатовий сік робить м’ясо більш м’яким та ніжним, насичує ароматом.

Джерела: klopotenko.com, myastoriya.com.ua

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com