Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ма, ну купи ще одненький тамагочі! Незабутні іграшки, на яких виросло ціле покоління

Заплутані пружинки, чемпіонати з йо-йо у дворі та віртуальні улюбленці, за якими не завжди вдавалося догледіти. Чимало дітей 90-их та початку 2000-их вже самі встигли стати батьками, та пам’ять про іграшки, які супроводжували їх у дитинстві, досі зігрівають спогади та приносять ностальгію.

Інформатор Коломия вирішив пригадати іграшки, від яких шаленіли дітлахи понад 20 років тому.

Йо-йо

Йо-йо почали з’являтися в Україні в 1990-их роках, тоді таку іграшку мали діти, батьки яких їздили за кордон. Та потім одна відома компанія розпочала акцію, де обмінювала кришечки від пляшок на таку бажану іграшку. Найкрутішим ж було знайти особливу кришечку й отримати за неї Galaxy Yo-Yo. У сучасному світі такий девайс нікуди не зник, та вже не користується шаленою популярністю серед дітей, натомість молоде покоління бавилося спінерами.

Фото: olx.ua

Пружинка

Фото: Аврора

Пружинка – цікава різнобарвна іграшка, яку можна було перекидувати з руки на руку, розтягувати чи стискати. А ще у неї була суперсила – самостійно спускатися сходами. Дітлахи могли влаштовувати ціли перегони й вболівати ща свою пружинку! А що найцікавіше – виявляється, у неї є назва – слінкі, та українські діти вирішили, що вона пружинка-веселка.

Тамагочі

espreso.tv

Фото: espreso.tv

Напевне, це була одна з найбільш жорстоких іграшок у 90-их. Адже віртуальний улюбленець потребував чималого догляду, а якщо не отримував його – помирав. Тамагочі – портативний модуль, зовні схожий на яйце, в оригіналі в ньому було всього 3 кнопки, та копії, які поширювалися в Україні мали вже і чотири, і п’ять кнопок. Одне “яйце” містило у собі одного електронного улюбленця. Завданням власника було годувати, мити та прибирати за тваринкою. Трагедія була в іншому: іграшка була одноразовою, а тому, улюбленець помирав від неправильного догляду чи “старості”.

Лазер-брелок

 

В нашому дитинстві лазерні указки-брелки мали, ймовірно, усі хулігани в школі. Світити в очі перехожим та вчитилям здавалося чимось ну дууже кумедним. Завдяки своїй невисокій ціні та тому, що продавалися вони у багатьох кіосках, лазери користувалися популярністю серед дітей. Ще одним застосуванням указки стали ігри з котами, які залюбки ганялися за лазером.

Тетріс

Ну дуже популярною портативною іграшкою раніше був тетріс (BrickGame). Консоль включала в себе кілька ігор: тетріс, змійку, гоночки і тд. Багато й досі знають та люблять ці ігри, та грають вже на смартфонах. Чомусь падаючі кубики заворожували ціле покоління.

Фігурки з Kinder

Фото: OLX.UA

Для сучасних дітей шоколадні яйця Kinder стали вже звичним товаром на прилавках магазинів, а іграшки всередині не приносять стільки насолоди. Та раніше такий сюрприз можна було отримати хіба на день народження чи на свято Святого Миколая. Чимало діток шукали там омріяного бегемотика, аби скласти власну колекцію.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору