Коломия До сайту

Мешканка Яремчанщини незаконно отримувала компенсацію за розміщення ВПО, яка насправді була за кордоном

Уродженка Ворохти у 2023 році отримувала відшкодування за безоплатне розміщення внутрішньо переміщеної особи. Та, як з’ясувалося, переселенка вже давно не мешкала у ворохтянки. Тепер обвинуваченій в шахрайстві доведеться сплатити чималий штраф.

Інформатор розповідає деталі справи.

У липні 2023 року жінка звернулась до Ворохтянської селищної ради, із заявою щодо отримання компенсації витрат за безоплатне розміщення ВПО за червень 2023 року. Там її попередили, що в разі будь-яких змін вона має повідомити про це селищну раду. Та уродженка Ворохти знаючи, що ВПО припинила своє розміщення, як внутрішньо переміщена особа за місцем її проживання, так як виїхала закордон, подала відомості про її безоплатне розміщення в своєму домі.

Таку аферу вона провернула неодноразово й таким чином Товариство Червоного Хреста України виплатило їй грошову компенсацію за червень-листопад 2023 року, яка склала 2702,91 гривні.

Під час засідання жінка повністю визнала свою провину, щиро розкаялася й підтвердила обставини вчинення нею злочину. Потерпіла сторона жодних претензій до обвинуваченої не мала, адже та відшкодувала їм збитки.

ВИРОК

Мешканку Яремчанщини визнали винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України та призначити покарання у виді трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 000 гривень.

Головне фото ілюстративне, створене ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com