Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як втримати водний баланс: корисні поради для правильного питного режиму влітку

Як втримати водний баланс: корисні поради для правильного питного режиму влітку

У клопотах ми забуваємо досягати правильного водного балансу, що може спричинити до порушень організму. А особливо влітку, коли спека диктує свої умови, і правильне втамування спраги стає особливо важливим для підтримання здоров’я. 

Інформатор Коломия розповість про головні поради, як втримати водний баланс правильно.

Як правильно оцінити, чи достатньо організм забезпечений водою?

Це можна зробити за допомогою звичайного зважування. Перший варіант: зважуватися на звичайних вагах щовечора та щоранку. Якщо різниця маси тіла перед сном та вранці не перевищує 1 кг, це означає, що ваш водний баланс в нормі. Якщо вранці ви «схудли» на 1, 5 – 2 кг, водний баланс порушено.

Чи потрібно збільшувати норму спожитої рідини влітку?

Найкращим варіантом є прислухатись до свого організму. Якщо відчуваєте спрагу – пийте, скільки хочеться. Також можна у воду додавати лід, адже він знижує чутливість і відчувається, що ми швидше втамовуємо спрагу. Чи не найкращим напоєм, який втамовує спрагу є кокосовий сік, оскільки в ньому багато корисних мікроелементів.

Чи важливо, яку воду пити: теплу, гарячу, охолоджену?

Температура води, яку ми вживаємо більше впливає на наші відчуття, аніж на стан організму. Наприклад, в азійських країнах гарячий чай є поширеним методом втамувати спрагу. Адже, під час пиття гарячого наш організм виділяє піт, який власне й охолоджує наш організм. Якщо ви хочете «наводнитися», найкраще вживати гарячі, теплі напої, або кімнатної температури. Якщо ж, наприклад, зібралися в дорогу й не хочете багато пити, тоді «обманюйте» організм холодною водою.

Існує багато людей, яким важко пити багато рідини, то як стимулювати організм до цього?

В жодному разі не можна змушувати себе пити воду. Примус доцільний лише тоді, коли кількість виділеної сечі за добу менше ніж 800 мл. Тобто лише у випадках, коли порушений водний баланс.

Чи має значення час вживання рідини?

Більшість людей розпочинають свій ранок з кави або ж склянки води, і це все на цілий день. У клопотах ми забуваємо досягати правильного водного балансу, що може спричинити до порушень організму. Тобто основне водне навантаження організм отримує не у першій половині дня, а увечері, коли ми нарешті відчуваємо дефіцит рідини й вимушені «допивати» норму. І більша частина рідини ми споживаємо ввечері, що є не дуже добре для наших нирок. Правильно буде споживати 2/3 рекомендованої дози рідини (до речі, як їжі) в першій половині дня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору