Коломия До сайту

Бойовій медикині з Верховинщини Президент вручив орден “За мужність”

22-річну бойову медикиню Юлію Мицканюк із Верховинщини нагородили орденом “За мужність” III ступеня. Дівчина навчалася в Коломийському медичному коледжі, а після закінчення – одразу пішла служити у військо.

Пише Інформатор Коломия, посилаючись на матеріал Суспільного.

Юлія Мицканюк родом із села Зелене Верховинського району. Після 9-го класу дівчина поступила до Коломийського медичного коледжу. За фахом вона – медична сестра. Юлія пішла у військкомат на наступний день після випуску з коледжу, адже бути військовою вирішила ще з часів Революції Гідності, бо не хотіла просто спостерігати за подіями у країні. Батькам про свій вибір сказала вже в зоні ООС, розповідало Суспільне Чернівці.

Прикарпатка служить у війську три роки. Два роки Юлія надавала допомогу та евакуювала бійців у складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Через стан здоров’я зараз дівчина працює у військовому госпіталі в Чернівцях, втім хоче відновитися та повернутися на передову.

Молодша сержантка Юлія Мицканюк отримала нагороду “за вагомий особистий внесок у розвиток військової медицини, мужність, виявлену під час бойових дій, самовіддане виконання службового обов’язку “, йдеться в указі.

Президент України Володимир Зеленський особисто вручив їй державну нагороду.

Фото з вручення бойова медикиня оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.