Коломия До сайту

Незабуті: рік тому на Донеччині загинув воїн Андрій Чернецький

Воїн Андрій Чернецький став на захист рідної країни в березні 2023 року, та вже 30 липня на Донеччині його серце назавжди зупинилося…

Інформатор Коломия пригадує історію захисника, який віддав за волю України найцінніше – своє життя.

Андрій Михайлович Чернецький народився 12 січня 1983 року в Коломиї, навчався у ЗОШ №10, після закінчення вступив в індустріально-педагогічний технікум №10, працював столяром в Коломийській ЦРЛ.

Близькі захисника пригадували, що Андрій був справедливий, великодушний, життєрадісний й завжди напоготові прийти на допомогу.

У 2011 році він одружився з коханою Світланою, пізніше у подружжя народився синочок Давид. Андрій тимчасово працював за кордоном, аби краще фінансово підтримати сім’ю.

В березні 2023 р вступив до лав Національної гвардії України в місті Івано-Франківськ. Став на захист рідної землі, ніс службу в 50-му полку імені полковника Семена Височана НГУ. Загинув 30 липня 2023 року в Донецькій області.

У герої залишилася мама Оксана, батько Валерій, сестра Марина з чоловіком Віталієм та племінниками Владиславом та Іринкою, синочок Давид і його мама Світлана.

10 серпня минулого року скорботна хода провела Героя в останню дорогу, поховали воїна на Алеї Слави на міському кладовища в Коломиї.

9 лютого 2024 року на фасаді філії №10 Коломийського ліцею №9 відкрили меморіальні дошки Олегу Анатійчуку, Ігорю Христану та Андрію Чернецькому. Твоє військових, які віддали свої життя за Україну, навчалися у цій школі.

Вічна пам’ять нашому захиснику…