Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї небайдужі врятували сім’ю лебедів

У Коломиї небайдужі врятували сім'ю лебедів

Небайдужі коломияни врятували сім’ю лебедів. Птахів перевезли на міське озеро імені Руфа. Історію порятунку лебединої сім’ї вони розповіли Інформатору.

Недільного вечора під час прогулянки Шевченківським озером сімейна пара стала свідком справжньої лебединої бійки. Двоє місцевих лебедів “лупцювали” і “виганяли” зі своєї водойми двійко новоприбулих. Новенькі прийшли сюди (чи можливо їх хтось привіз) з 4-ма молодими, ще не літаючими пташенятами. Коли чоловік побачив, як один лебідь буквально тягне іншого під воду – поспішив на допомогу. Йому вдалось відігнати агресивних птахів від новеньких вже тоді, коли їм добряче дісталось. Ще кілька разів новачки намагались піти до води, та старожили щоразу нападали на них, тож стало очевидно – залишати птахів тут просто так не можна.

Подружжя зверталось за допомогою до всіх служб, контакти яких згадали. Проте недільного вечора ніхто на допомогу не поспішав. За якийсь час чоловікові вдалось залучити небайдужих, двоє з яких виявились співробітниками ДСНС. В одній із ветеринарних клінік міста повідомили, що птахів можна перевезти на озеро ім. Руфа, адже лебедями воно тоді ще не було заселене. Так з’явився план порятунку. Птахів делікатно замотали в пледики і перевезли автівкою до нової домівки. На жаль, один молодий сірий лебідь від порятунку втік і зараз самотньо плаває Шевченківським озером. Та ветеринари стверджують, що дорослі лебеді не відрізняють своїх пташенят від чужих і згодом мали б прийняти його в сім’ю.

Тож загалом історія закінчилась добре і тепер, побачивши нову лебедину сім’ю на міському озері, ви вже будете знати як вони туди потрапили.

Інформатор дякує небайдужим коломиянам та двом співробітникам ДСНС, які в свій позаробочий час допомогли з пташиним порятунком.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору