Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коли у Коломиї цьогоріч святкуватимуть День міста

Традиційно 19 серпня, на Спаса, мешканці Писанкової не лише вбиралися у вишиванки для освячення фруктів у церквах міста, але й файно святкували День міста. Та після переходу на новий календар Свято Преображення Господнього змістилося з 19 на 6 серпня. Відтак виникло чимало питань, зокрема й про те, коли у Коломиї святкуватимуть День міста у 2024 році.

Інформатор Коломия дізнався деталі цьогорічного свята та ділиться ними з вами.

За новим календарем, 6 серпня у Коломиї відзначатиметься храмове свято у двох соборах – Катедральному соборі Преображення Христового УГКЦ та Катедральному соборі Преображення Господнього ПЦУ. В управлінні культури та туризму до Яблучного Спасу вже встигли підготувати чимало подій.

Детальніше про афішу на 6 серпня читайте ТУТ.

Начальниця управління Мар’яна Кодіна розповіла Інформатору, що в місті на Свято Преображення пройде низка заходів, які об’єднаюють під назвою “До Коломиї на Спаса”.

“Люди звикли, що на Спаса, на храмове свято, у Коломиї День міста: є ярмарок, якісь заходи. Тому ми організували подію “До Коломиї на Спаса”, так як це святкувалося вже багато років підряд”, – розповіла начальниця управління культури та туризму.

Та що ж тепер 19 серпня?

Ще на початку 2000-их років у Коломиї прийняли рішення затвердити День міста на 19 серпня, та достеменно невідомо, чи насправді дата тоді була прив’язана до Свята Преображення Христового.

Цьогоріч офіційне святкування Дня міста так і залишиться 19 серпня, та поки жодних особливих подій на цей день в управлінні культури та туризму не готують.

Чи змінять наступного року дату святкування, аби синхронізувати День міста та Спаса – поки невідомо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

 

Нагору