Коломия До сайту

На Прикарпатті СБУ оголосила про заочну підозру колаборанту-податківцю

Служба безпеки оголосила заочну підозру в колабораціонізмі колишньому працівнику податкової служби на Херсонщині, який зараз служить на стороні окупантів. 

Повідомляє Інформатор Коломия за даними від СБУ.

До початку повномасштабного вторгнення житель Скадовська, 1974 р.н., працював у Головному управлінні ДПС у Херсонській області. Вже наприкінці жовтня 2022 року чоловік зайняв посаду в російському «Управлінні федеральної податкової служби по Херсонській області».

Наразі колаборант служить “заступником начальника відділу надання державних послуг». Таким чином, він організовує роботу відділу, відповідає за консультування населення щодо оподаткування за законодавством рф, приймання і реєстрацію податкових звітів, письмових звернень, контролює роботу підлеглих.

Мало того, “відділ надання державних послуг” займається й організацією роботи зі ЗМІ з метою поширення популярності та підтримки окупаційної влади. Зокрема, фігурант справи брав участь у зйомках російського пропагандистського сюжету для відверто проросійського телеканалу “Таврія”.

Слідчі СБУ повідомили зраднику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.