Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Десерти, які не потребують випікання. Смачні рецепти від Інформатора

У літню спеку не завжди є бажання розігрівати духовку, аби приготувати десерт до чаю. Саме на такі випадки існують рецепти солодощів, які не потребують випікання.

Інформатор Коломия ділиться добіркою рецептів.

Тарт з полуницею

Інгредієнти:
Для коржа:

  • 170 г вершкового масла 82,5% жирності
  • 400 г пісочного печива

Для першого шару тарта:

  • 250 мл вершків 33% жирності
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 150 мл густого несолодкого йогурту

Для другого шару тарта:

  • 400 г полуниці (можна взяти іншу ягоду)

Приготування:

З холодильника дістаньте 170 г вершкового масла та залиште, щоб воно розм’якло. В блендер перекладіть 400 г печива та перебийте до крихти потім пересипте в миску, додайте масло та вимішайте пісочне тісто. На дно роз’ємної форми діаметром 26 см вистеліть пергамент та перекладіть суміш з печива. Утрамбуйте її добре дном склянки. Ставте корж у формі в холодильник на годину. Збийте в блендері 250 холодних вершків з 2 ст. л. цукрової пудри. Перекладіть в глибоку миску, додайте 150 г густого йогурту та перемішайте. Викладіть суміш на пісочний корж. Знову ставте на годину в холодильник. Поріжте 400 г помитої полуниці навпіл та викладіть на тарт.

Торт банофі без випічки

Інгредієнти:

Для коржа:

  • 250 г пісочного печива
  • 150 г вершкового масла 82,5%

Для першого шару:

  • 500 г вареного згущеного молока

Для другого шару:

  • 3 банани
  • 150 мл вершків 33%

Приготування:

Перебийте в блендері до крихти 250 г печива. Пересипте в глибоку миску та влийте 150 г розтопленого вершкового масла. Добре вимішайте. На дно роз’ємної форми діаметром 21 см застеліть пергамент та перекладіть пісочну суміш. Утрамбуйте її добре та ставте на годину в холодильник. Після дістаньте та зверху викладіть 500 г вареного згущеного молока, знову відправте в холодильник на годину. Очистьте 3 банани та наріжте кружальцями. Дістаньте з холодильника корж зі згущеним молоком та викладіть на нього банани одним шаром. Збийте блендером з насадкою віничок 150 мл холодних вершків та густу суміш викладіть на торт. Прикрасьте порізаними шматочками шоколаду.

Малиновий трайфл із сирним кремом

Інгредієнти:

  • Молоко 2,5% 250 мл
  • Пудинг з ванільним смаком 20 г
  • Вершковий сир 120 г
  • Вершки 125 мл
  • Цукор 20 г
  • Лимон, сік 20 мл
  • Полуниця 200 г
  • Печиво безе 16 шт.

Приготування:

Половину молока нагрійте, не доводячи до кипіння. У решті молока розчиніть вершковий пудинг і влийте суміш у гаряче молоко. Готуйте, помішуючи, поки маса не загусне. Дайте готовому крему охолонути. Вершковий сир збийте з вершками, цукром і соком лимона до пухкої маси. Безе поламайте шматочками. Малину помийте, видаліть плодоніжки і наріжте половинками. Розкладіть безе в келихи або креманки. Потім покладіть шматочки малини й залийте кремом. Зверху викладіть сирну масу і прикрасьте полуницею. Десерт одразу подавайте до столу!

Двоколірний рулет без випікання до чаю

Інгредієнти:

Для білої суміші

  • Крекер 140 г
  • Шоколад білий 140 г
  • Згущене молоко 100 г
  • Масло вершкове 73% 100 г
  • Цукрова пудра 50 г
  • Волоські горіхи 40 г

Для темної суміші

  • Крекер 200 г
  • Шоколад чорний 200 г
  • Масло вершкове 73% 150 г
  • Цукрова пудра 100 г
  • Какао-порошок 20 г

Приготування:

Для білого коржа шоколад подрібніть і прогрійте на маленькому вогні разом зі згущенкою до однорідної маси. Дайте охолонути. Розм’якшене вершкове масло збийте з цукровою пудрою до пишності. Введіть шоколадну масу, подрібнені горішки і перемішайте до однорідності. Крекери подрібніть у блендері до грубої крихти. Перемішайте з приготовленою масою і поставте в холодильник на 1 годину.

Для темного коржа розтопіть шоколад і охолодіть. Збийте розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою до пишності. Додайте шоколад і збийте разом. Крекери подрібніть у блендері до грубої крихти. Перемішайте з приготовленою масою і помістіть у холодильник на 1 годину. Білу масу перекладіть на пергамент і сформуйте з неї ковбаску. Загорніть і покладіть у морозильну камеру на 45 хвилин. Темну масу викладіть на пергамент і сформуйте прямокутний корж. Посередині покладіть ковбаску з білої маси й загорніть її в темний корж у формі рулету. Загорніть рулет у пергамент і покладіть у холодильник на 6 годин. Потім покладіть рулет на блюдо, посипте какао-порошком і наріжте скибочками.

Лінивий тирамісу

Інгредієнти:

  • Печиво савоярді 12 шт.
  • Сир маскарпоне 200 г
  • Вершки 33% 150 г
  • Цукрова пудра
  • Кава еспресо 200 мл
  • Ром 50 мл
  • Цукор тростинний коричневий 2 ст. л.
  • Какао-порошокза смаком

Приготування:

Заваріть міцну каву. Влийте в каву ром і всипте цукор. Перемішайте до однорідності. Змішайте в мисці маскарпоне, вершки та цукрову пудру. Збийте до однорідності. Викладіть печиво на широку тарілку. За допомогою чайної ложки просочіть кожне печиво кавовою сумішшю. Викладіть половину крему поверх печива, розрівняйте ложкою. На бажання додайте будь-які свіжі ягоди, для чого обережно помістіть їх у крем-сир. Викладіть зверху ще один шар печива. Просочіть кавовою сумішшю. Викладіть рівним шаром маскарпоне й щедро присипте поверхню сиру какао-порошком. Охолодіть десерт протягом 3-4 годин у холодильнику.

Джерела: Клопотенко, shuba.life

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

 

Нагору