Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Топ-7 сучасних українських YouTube-каналів, які варто подивитися у вільний час

Сьогодні YouTube – це не лише про розважальні відео, але й про цікаві та освітні проєкти, у яких можна дізнатися й навчитися багатьом речам. Особливо приємно, коли ці канали створюють українці.

Інформатор Коломия ділиться добіркою YouTube-каналів, які можна переглянути на вихідні чи у вільний час.

На кожен з цих проєктів ви можете перейти за посиланням, яке прикріплене до назви каналу.

Alpha Centauri 

Канал на якому ви знайдете безліч цікавої інформації про астрономію, космос та його дослідження.

Клятий раціоналіст 

Канал з науково-популярним контентом. Тут підіймаються різноманітні питання: наука, міфи, псевдонаука, критичне мислення, здоровий ґлузд, доказові лайфхаки, інтерв’ю з науковцями.

Історія без міфів  

“Історія Без Міфів” – це популярний канал про минуле України та світу без прикрас і фальсифікацій. Ведучим і співавтором є кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник Владлен Мараєв. Тематика випусків охоплює всі періоди та висвітлює широкий спектр питань: політична, військова, економічна історія, історія міжнародних відносин, історія культури, мистецтв і спорту, біографії видатних особистостей. Мета проєкту – спростування антинаукових міфів, фейків і стереотипів про Україну та українців

Ukraїner 

Майданчик правдивої інформації про Україну різними мовами. Тут про експедиції та подорожі по Україні: антропологія, етнографія, традиції, культура, війна, люди, міста.

Локальна історія 

Канал про українську історію без міфів та стереотипів: дослідження минулого, локальна історія, боротьба за українську ідентичність. Проект “Локальна історія” стартував у 2013 році. Первинно метою було дослідження минулого крізь призму окремих місцевостей: аудіо- та відеофіксація спогадів старожилів — очевидців важливих історичних подій ХХ століття, та “оцифровування” давніх світлин і документів.

Імені Т.Г. Шевченка 

Канал про історію та суспільство з братами Капрановими: від княгині Ольги до сьогодення. Тут ви знайдете цікаві відео на тему історії України (УПА, ОУН, Козаки, Прапор, Герб, Гімн, Бандера, Шухевич, Міхновський, Атило, Сірко, Шевченко)

Довколаботаніка 

Канал Олексія Коваленка про світ біології: цікаві факти, міфи, пояснення, неочевидне.

Джерело: gurt.org.ua

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору