Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: 9 років тому на Донеччині загинув Герой Олександр Шаповал

Незабуті: 9 років тому на Донеччині загинув Герой Олександр Шаповал

9 років тому, підірвавшись на фугасі, загинув командир взводу ведення розвідки Олександр Шаповал. Йому назавжди так і залишиться 23 роки. 

Інформатор Коломия нагадує історію Героя, який пожертвував своїм життя за свободу України.

Олександр Шаповал народився 27 липня 1992 року в селищі Єлизаветградка Олександрівського району Кіровоградської області. Через деякий час родина переїхала до міста Черкаси, де він і закінчив середню школу N°30. У 2006 році вступив до Київського військового ліцею імені Івана Богуна в м. Боярка.

У 2011 році вступив до Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультет аеромобільних військ та розвідки. У 2012 році, у зв‘язку з переведенням факультету, продовжив навчання у Військовій академії (місто Одеса).

Проходив службу у 74-му окремому розвідувальному батальйоні, який другий рік брав участь в антитерористичній операції на Сході України. Брав участь в обороні Донецького аеропорту. Мав позивне “Фортуна”.

Олександр загинув 5 серпня 2015 року разом з іншими двома воїнами, підірвавшись на фугасі, поблизу села Карлівка Мар’їнського району Донецької області.

8 серпня 2015 року похований на кладовищі в селищі Єлизаветградка Олександрівського району. У вересні 2015 року посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Нагору