Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Посадовець військкомату, де фіктивно служили футболісти з Прикарпаття, обійшовся штрафом

Посадовець військкомату, де фіктивно служили футболісти з Прикарпаття, обійшовся штрафом

На Прикарпатті винесли вирок командиру роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК, в якому фіктивно проходили службу футболісти місцевого професійного клубу. Його покарали штрафом та переведенням в інший підрозділ.

Пише Інформатор Коломия за даними ДБР.

В серпні минулого року стало відомо, що футболісти та тренери одного з професійних клубів Прикарпаття “служили” тільки на папері.

Встановлено, що у роті охорони нібито проходили службу 7 осіб, які є гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Всі вони на службу не з’являлися та не виконували жодних військових обов’язків. До того ж безпідставно отримали від держави майже 1,5 млн грн матеріального забезпечення.

ДБР завершило розслідування справи у квітні цього року. За цими матеріалами Калуський районний суд виніс вирок у провадженні командира роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК та СП, в підрозділі якого фіктивно служили футболісти та тренери.

Суд визнав посадовця винним у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).

Врахувавши щире каяття обвинуваченого і те, що він повністю відшкодував завдані державі збитки, суд призначив йому штраф у розмірі 221 000 грн.

Під час досудового розслідування фігуранта було відсторонено від виконання обов’язків. Він переведений на службу в інший підрозділ.

Публічне обвинувачення у суді підтримувала Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору