Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

“Комунальну службу знайомств” пропонують створити не тільки в Коломиї

"Комунальну службу знайомств" пропонують створити не тільки в Коломиї

Минулого тижня на сайті петицій до Коломийської міської ради зареєстрували незвичну пропозицію – створити комунальну службу знайомств. Та виявилося, її автор пропонує, щоб такі ж комунальні служби з’явилися й в інших містах Прикарпаття.

Деталі розповість Інформатор Коломия.

29 липня петиція про створення “Комунальної служби знайомств” у Коломиї була зареєстрована на сайті місцевих петицій автором з іменем Галенок Мирон Ростиславович. На його думку, така ініціатива потрібна для “успішних шлюбів”. З моменту реєстрації петиція набрала лише 1 голос із 200 необхідних, та й те – від самого автора.

Втім, стало відомо, що аналогічні ініціативи з’явилися й в кількох інших містах нашої області. Зокрема, того ж дня петицію із пропозицією створити комунальну службу знайомств зареєстрували в Бурштині, а 30 липня – у Калуші. Текст – ідентичний, а автор – той, що й в Коломиї. Обидві також мають лише по 1 підпису.

До слова, автор петиції, пропонуючи створити комунальну службу знайомств, навіть опирається на статтю 5 Конституції України.

Однак, у стаття 5 Конституції України декларує:

“Україна є республікою.

Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.

Ніхто не може узурпувати державну владу”.

На яких підставах модератори пропустили цю петицію – незрозуміло.

Переглянути опубліковану ініціативу можна ТУТ.

Головне фото ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору