Коломия До сайту

На Коломийщині третина учнів не зможе відвідувати школи, бо немає укриттів

В новому навчальному році чимало дітей на Прикарпатті не зможуть сісти за парти через відсутність у школах укриттів. Зокрема в Коломийському районі не матимуть змоги навчатися очно 31,5% учнів, а у Верховинському – аж 90%.

Про це йшлося сьогодні на нараді в Івано-Франківській ОВА, передає Інформатор Коломия, посилаючись на матеріал Суспільного.

Директор департаменту освіти і науки Віктор Кімакович повідомив, що в області працюють 553 заклади середньої освіти та 119 філій, де навчаються 158,8 тисячі дітей. Також на Івано-Франківщині є 457 закладів дошкільної освіти, які відвідують 34 тисячі вихованців.

“В Івано-Франківському районі є 134 заклади, що не мають стаціонарних укриттів. Тобто 25% учнів Івано-Франківського району не зможуть відвідувати освітні заклади. У Калуському районі таких — 40,5%, у Коломийському — 31,5%, у Косівському — 60%, у Надвірнянському — майже 36% і у Верховинському — 90%”, — розповів Віктор Кімакович.

Нагадуємо, складною залишається ситуація з укриттями для дітей в селах Коломийської громади. пропонуємо дізнатися бачення влади, як подолати проблему.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com