Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

По 11 500 $ мешканці Коломийщини брали з ухилянтів

По 11 500 $ мешканці Коломийщини брали з ухилянтів

На Прикарпатті Служба безпеки викрила нову схему ухилення від мобілізації та виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Досудове розслідування встановило, що до організації схеми причетні троє мешканців Коломийщини. 

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на СБУ.

Організатори схеми переправляли ухилянтів через кордон в обхід прикордонних пунктів пропуску. Вони підшукували “клієнтів”, брали з них передплату та вчили правильних дій та поведінки до і після перетину кордону. Далі особисто перевозили військовозобов’язаних в обхід пунктів пропуску. Вартість такої “послуги” коштувала 11,5 тис $ з одного чоловіка.

Під час обшуку місць проживання фігурантів справи слідчі вилучили:

  • гроші в сумі 11 тис. євро та 3 тис. доларів, ймовірно отримані від злочинної діяльності;
  • мобільні телефони, через які відбувалася координація з «клієнтами» та співучасниками;
  • 2 автомобілі, які використовували для перевезення ухилянтів.

Порушникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Суд уже обрав запобіжний захід двом фігурантам справи у вигляді тримання під вартою, однак, з можливістю внесення застави. Третій спільник наразі перебуває в розшуку.

Слідство проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області спільно з ТУ ДБР у м. Львові за процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору