Інформатор Коломия

ВЛАДА

Вивіз сміття у Коломиї може здорожчати на третину

Вивіз сміття у Коломиї може здорожчати на третину

Комунальне підприємство “Полігон Екологія” планує підняти тариф на захоронення твердих побутових відходів у Коломийській громаді. Вартість вивезення сміття може зрости на третину. Коломияни можуть подати свої зауваження або пропозиції.

Інформатор розповідає детальніше.

8 серпня КП “Полігон екологія” попередило споживачів про намір на зміну тарифу на видалення (захоронення) побутових відходів для населення, бюджетних організацій та комерційних споживачів для Коломийської ТГ.

Після проведення детального аналізу структури витрат на вивезення сміття та результатів фінансово-господарської діяльності в цій частині з 1.06.2021 по серпень 2024 року, в КП вважають економічно доцільним збільшити тариф на 32,97%.

Тобто наразі тариф на вивезення твердих побутових відходів становить 109 грн/м³ за 1м.куб, а підняти його хочуть до 146,16 грн.

“Міська рада чи органи місцевого самоврядування взагалі не заінтересовані в підняттях тарифів і в збільшенні вартості, – стверджує начальник управління комунального господарства Андрій Радовець. – Але державою покладені ці функції як регулювання у сфері тарифної політики, а компанія і оператор, який здійснює діяльність, подають нам ці тарифи. Ми зобов’язані їх обговорювати, перевіряти їхню доцільність і виносити на засідання виконавчого комітету”.

Підняття тарифу, за їхніми даними, обумовлене такими чинники:

  • ріст паливо-мастильних матеріалів – в два рази;
  • ріст екологічного податку на 10,6%;
  • інфляційні процеси – 8,2%;
  • витрати на утримання та ремонт спеціальних машин – на 60%;
  • тощо (експертизи).

Структура тарифу на видалення (захоронення) побутових відходів КП «Полігон Екологія» така:

Як зазначається, дане оголошення оприлюднене для отримання зауважень, пропозицій і врахування думки громади.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 календарних днів з дати опублікування цього оголошення за адресою: 78203, м. Коломия, вул. Ю.Шкрумеляка, 36, та в виконавчий комітет Коломийської міської ради за адресою: 78200 м. Коломия, вул. Грушевського, 1

Затверджувати нові тарифи будуть на засіданні виконавчого комітету, яке відбудеться 20 серпня о 14:00. Дізнайтеся, які питання виносять на виконком в Коломиї

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору