Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Через півтори роки на вічний спочинок повертається Герой з Городенківщини Роман Дурда

Через півтори роки на вічний спочинок повертається Герой з Городенківщини Роман Дурда

Захисник Роман Дурда із Городенківщини загинув ще на початку 2023 року. Він понад 1,5 роки вважався зниклим безвісти, але нещодавно тіло Романа вдалося ідентифікувати. Сьогодні, 10 серпня, воїн назавжди повернеться до рідного краю.

Із сумом сповіщає Інформатор Коломия.

Солдат Дурда Роман Орестович народився 11 липня 1988 року, мешкав у селі Серафинці. Він був гранатометником гірсько-штурмового взводу 8-го ОГШБ. Захищаючи волю і незалежність України у війні з російськими окупантами, внаслідок наступально-штурмових дій військових формувань противника, воїн отримав поранення несумісні з життям. Загинув 1 лютого 2023 року в районі населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

До сьогодні Захисник вважався зниклим безвісти. Тіло Романа вдалося ідентифікувати за допомогою молекулярно-генетичної експертизи.

10 серпня 2024 року об 11:00 скорботний кортеж з тілом Героя прибуде до каплиці Покрови Пресвятої Богородиці «Всіх Воїнів» у м.Городенка (біля військкомату), щоб всі могли гідно віддати шану Герою Дурді Роману Орестовичу.

Там священнослужителі громади відправлять поминальну панахиду.
Про чин похорону та церемонію прощання повідомимо додатково.

Вічна пам’ять Герою!

Нагору