Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи адаптований Коломийський ЦНАП для людей з інвалідністю? ІНКЛЮЗІЯ

Сьогодні у ЦНАПі в Коломиї можна отримати різноманітні послуги пов’язані з реєстрацією громадян чи нерухомості, підприємницькою діяльністю, соціальним захистом та багато іншого. Але наскільки це приміщення доступне для людей з інвалідністю?

Інформатор Коломия разом з експертом з технічного обстеження будівель та споруд Михайлом Мариничем досліджував чи відповідає Коломийський ЦНАП вимогам інклюзії.

Коломиян приміщення ЦНАПу зустрічає парковкою, де передбачене місце для транспорту осіб з інвалідністю, далі розташоване підвищення з сходами, для маломобільних груп населення тут також є пандус. Пан Михайло зазначає, що загалом пандус, який веде до центру надання адміністративних послуг улаштований непогано, тож люди на колісних кріслах зможуть самостійно дістатися до входу. Щоправда, тут відсутня тактильна плитка, яка вказувала б напрямок руху, та яскраво-жовта розмітка на початку сходів та пандуса.

Вхідні двері у ЦНАП двостулкові, ширина однієї половини складає 70 см, щоправда, аби відкрити іншу частину, людині з інвалідністю знадобиться допомога працівника установи. Більшість послуг у ЦНАПі надають на другому поверсі будівлі, та дістатися туди на колісному кріслі майже неможливо, тож персонал ЦНАПу обслуговує людей з маломобільної групи населення на першому поверсі.

Неподалік вхідних дверей на вулиці розташовується кнопка виклику персоналу, натиснувши на неї до особи з маломобільної групи населення спускається фахівець, який допоможе потрапити у приміщення центру та надасть необхідну адміністративну послугу. Щоправда, пан Михайло відмітив, що біля кнопки немає відповідної таблички шрифтом Брайля.

Всередині приміщення ЦНАПу улаштована тактильна плитка, що веде до сектору звернень громадян, це допомагає особам з вадами зору зорієнтуватися у просторі. У цьому приміщенні фахівці можуть надати відповідну послугу людині з інвалідністю.

Більше дивіться у відео:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору