Коломия До сайту

У Коломиї без конкуренції закупили інтерактивних панелей на майже 4 млн грн

У липні-серпні за бюджетні кошти у Коломиї придбали інтерактивні панелі для загальноосвітніх та музичних шкіл. Технічні характеристики обладнання однакові, проте ціни – різні. 

Інформатор Коломиї розповість деталі.

Управління освіти й управління культури та туризму закупило 24 комплекти інтерактивних панелей.

Постачальник у обох закупівлях був той самий – ТОВ “ЕДПРО ДИСТРИБЮШН”, що згідно даних платформи YouControl зареєстроване понад 7 років тому у Львові. Ця фірма отримала підряд на постачання техніки без конкуренції, оскільки на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Зокрема у серпні для музичних шкіл Коломиї закупили 2 комплекти інтерактивних панелей за 319 200 грн. Виходить по 159 600 грн за одиницю.

А у липні для закладів освіти закупили 22 комплекти інтерактивних панелей на загальну суму 3 607 200 грн. Отже вартість одного комплекту сягає 163 963 грн.

Цікаво виходить: освіта закупила у того самого постачальника, але раніше і навіть в 11 разів більше, проте ціна вища. Якщо детальніше, то при однакових технічних характеристиках кожен з комплектів для ліцеїв чомусь коштував бюджету Коломиї на 4 000 грн дорожче, аніж для закладів культури. В загальному виглядає, що на 22 комплектах управління освіти переплатило біля 88 000 грн.

До слова, у 2023 році для 7 шкіл закупили інтерактивні панелі за понад 5 млн грн у фірми, яка постачала того року обладнання для шкіл при звинуваченнях у “заточених” закупівлях.

В комплект входить вбудований комп’ютер, мобільний стенд на колесах, а також набір кабелів та маркерів. Розмір діагоналі екрану має бути не менше 65 дюймів. Гарантію на інтерактивні панелі вимагають не менше 12 місяців.

Нові інтерактивні панелі мають отримати такі навчальні заклади Коломийської громади:

Ще 2 інтерактивні панелі мають надійти на потреби дитячих музичних шкіл №1 та №2 у Коломиї.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com