Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї на фасаді ліцею №1 відкрили скульптурний барельєф Євгена Іваничука

10 серпня громадському діячу Євгену Іваничуку мало б виповнитися 97 років, в пам’ять про нашого краянина на фасаді ліцею №1 відкрили скульптурний барельєф.

Інформатор розповідає більше з посиланням на допис міського голови.

Євген Іваничук був громадським діячем, письменником. Навчався у Коломийській гімназії, під час Другої світової війни воював у складі УПА. Та 17 квітня 1945 року його заарештували й засудилидо 15-ти років таборів, покарання відбував у Воркутинських таборах (рф). 17 травня 1955 року його звільнили, а 1967 року Євген Іваничук був реабілітований.

У 1978 році діяч повернувся в Україну, жив у Коломиї. Як член товариства «Меморіал» 1990 року брав участь у розкопках поховань воїнів УПА та мирного населення, знищеного НКВС у с. Яблунів (Коломийський район), що описав у книзі «Яблуневі криниці» (Коломия, 1991). Автор повістей-спогадів «Записки каторжанина» та «Холодне небо Півночі».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору