Коломия До сайту

І спорт, і музика, і танці… Які гуртки є в Коломиї для дітей і підлітків

Серпень – саме той час, коли варто обрати чим зайняти вільний час вашої дитини. На щастя, у Коломиї вдосталь шкіл естетичного виховання, спортивних секцій та ще безліч гуртків, які дозволять розвинути таланти й уподобання маленьких коломиян. 

Інформатор Коломия розповість про те, які гуртки позашкілля працюють в Коломиї.

Управління спорту

У Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі функціонують безкоштовні гуртки з таких видів спорту:

Детальніше дізнатись про кожну з секцій можна за адресою: м. Коломия, бульвар Лесі Українки, 43А або ж за номером телефону: +380343332653.

Управління освіти

Заклади, які підпорядковані управлінню освіти діють при Центрі позашкільної освіти на безоплатній основі. Мова йде про еколого-натуралістичний напрям: екофітодизайн, юні охоронці природи, біорізноманіття, флористика та фітодизайн інтер’єру. А також науково-технічний напрям: друге життя речей, цікава майстерня, історико-технічне стендове моделювання, основи робототехніки та комп’ютерного моделювання, початкове технічне моделювання, скретч програмування, мала академія наук, основи Web-дизайну.

В напрямі туристичного-краєзнавства доступні гуртки з пішохідного туризму, велосипедного туризму, а також гірський туризм, спортивний туризм, спортивна підготовка туриста, організатор спортивного туризму, спортивне орієнтування, юні туристи- краєзнавці, географічне краєзнавство, екологічне краєзнавство та юні екскурсоводи. А також в Коломиї діє національна скаутська організація України “Пласт” для дітей від 3 до 18 років.

В художньо-естетичному напрямі пропонують наступні гуртки позашкілля: бальні танці, народні танці, гра на духових інструментах, оркестр народних інструментів, театральний гурток, вокальний, фортепіанний, вишивка, прикладне мистецтво, іграшки, рукоділля, бісероплетіння, гердан, аплікація, конструювання та моделювання одягу, сольфеджіо і музлітература.

Детальніше дізнатись про кожен з гуртків можна за адресою: м. Коломия, вул. Кобринського, 10 або ж за номером телефону: +380343322463.

КЗ Палац культури та мистецтв “Народний дім”

Вокально-хоровий жанр включає:

Хореографічний відділ: 

Драматичний жанр:

Вартість всіх вищезгаданих гуртків становить 400 грн в місяць.

У Коломийській ТГ також діють три мистецькі школи: КЗ “Коломийська дитяча музична школа №1 імені А. Кос-Анатольського”, КЗ “Коломийська музична школа № 2 імені Г.Грабець” та КЗ “Коломийська художня школа імені Я.Петрака”.

В музичній школі №1 пропонують навчання в наступних відділах: фортепіанний, струнно-смичковий (скрипка, віолончель), народний (баян, акордеон, цимбали, бандура, гітара), духовий (сопілка, кларнет, труба, флейта, саксофон, ударні інструменти), вокальний.

В музичній школі №2 функціонують такі відділи: фортепіанний, струнно-смичковий (скрипка, віолончель), народних, духових та ударних інструментів (баян, акордеон, цимбали, бандура, гітара, духові, саксофон), вокальний.

В художній школі імені Я. Петрака проводять елементарний та базовий рівень навчання.

Розмір щомісячної оплати за навчання в мистецьких школах становить 400 грн за навчання дітей в художній школі, за гру на фортепіано, гітарі, саксофоні, а також за вокально-хоровий відділ. В той час, гра на народних інструментах: на баяні, акордеоні, бандурі, цимбалах, гра на струнно- смичкових інструментах: скрипці, віолончелі, гра на ударних інструментах, а також гра на духових інструментах: кларнеті, сопілці, трубі, тубі, тромбоні, флейті коштуватиме 300 грн на місяць. За предмет на вибір доведеться заплатити 100 грн на місяць.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com