Влітку нам часто хочеться посмакувати прохолодним напоєм. Якщо ви не фанат солодких газованок, спробуйте приготувати вдома класичний (і не тільки) лимонад.
Інформатор Коломия ділиться добіркою рецептів.
Класичний лимонад
Інгредієнти:
- питна вода – 1.5 л;
- лимон – 2-3 шт;
- листя м’яти свіже – 1 пучок;
- цукор – 1 склянка;
- лід.
Приготування: вичавіть сік із лимонів, акуратно зріжте цедру без білої частини. Насипте в каструлю цукор, влийте 2 склянки питної води і доведіть суміш до кипіння на маленькому вогні, помішуючи. Коли сироп закипить, додайте цедру. Варіть 5-7 хвилин, періодично помішуючи, доти, доки цукор не розчиниться повністю. Додайте воду, що залишилася, сік лимонів, м’яту і зніміть каструлю з вогню. Остудіть лимонад, подавайте з льодом. За бажанням можна замінити цукор на мед або зовсім обійтися без них.
Апельсиновий лимонад
Інгредієнти:
- 300 г цукру-піску;
- 2 великих апельсини;
- 1 великий лимон;
- 4 літри води.
Приготування: Апельсини промийте та обдайте окропом. Складіть в пакет і відправте в морозилку на 4-5 годин. Заморожування позбавить цедру від гіркоти, тому за рецептом в лимонад будемо додавати апельсин разом зі шкіркою. Цукор залийте 500 мл води та прогрійте на плиті до стану сиропу. Злегка розморожені апельсини перемеліть в дрібну кашку. Використовуйте для цього м’ясорубку або блендер. Залийте мелені апельсини водою, що залишилася. Додайте сироп і сік одного лимона. Розмішайте та поставте охолодитися.
Малиновий лимонад
Інгредієнти:
- 1,2 літра води;
- 1 лимон;
- 200 г малини;
- 2 гілочки свіжої м’яти;
- 120 г цукру-піску;
- кубики льоду.
Приготування: Малину висипте в посуд для збивання. Додайте сік з лимона. Збийте і протріть через сито, щоб відфільтрувати кісточки. Додайте до малинового пюре цукор і знову збийте до розчинення всіх кристалів. У глечик перелийте малинове пюре. Киньте кубики льоду, м’яту і кілька цілих ягід малини. Долийте водою, розбавляючи за смаком. Малиновий лимонад готовий!
Лимонад із ревеню
Інгредієнти:
- 500 г ревеню
- 500 г цукру
- 500 мл води
- 1-1,5 л слабогазованої води
- 3 лимони (сік із 2 лимонів, 1 – для прикраси)
Приготування: Спочатку зробимо сироп із ревеню. Ревінь потрібно очистити та нарізати брусочками по 2 см. Далі візьміть каструлю, додайте 500 мл води і 500 г цукру. Варіть 20 хвилин після закипання. Потім зніміть з вогню, охолодіть. Візьміть банку чи глечик, налийте 200 мл сиропу, додайте 1-1,5 л води до смаку. Вичавіть сік з 2 лимонів і також додайте до лимонаду. Інший лимон розріжте та прикрасьте напій.
Полуничний із лавандою
Інгредієнти:
- сухі квіти лаванди – 2-3 столові ложки;
- гаряча вода – 200 мл;
- свіжа полуниця – 250 г;
- холодна вода – 1.5 л;
- цукор – 5-6 столових ложок;
- сік двох лимонів.
Приготування: Залийте квітки лаванди гарячою водою. Настоюйте 30 хвилин. Розімніть ложкою полуницю. Змішайте лавандовий відвар, ягоди та холодну воду. Додайте цукор і сік лимона. Перемішайте і настоюйте в холодильнику не менше 5 годин. Після цього процідіть і подавайте до столу.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com