Коломия До сайту

Швидко та освіжаюче: рецепти лимонадів від Інформатора

Влітку нам часто хочеться посмакувати прохолодним напоєм. Якщо ви не фанат солодких газованок, спробуйте приготувати вдома класичний (і не тільки) лимонад.

Інформатор Коломия ділиться добіркою рецептів.

Класичний лимонад

Інгредієнти:

Приготування: вичавіть сік із лимонів, акуратно зріжте цедру без білої частини. Насипте в каструлю цукор, влийте 2 склянки питної води і доведіть суміш до кипіння на маленькому вогні, помішуючи. Коли сироп закипить, додайте цедру. Варіть 5-7 хвилин, періодично помішуючи, доти, доки цукор не розчиниться повністю. Додайте воду, що залишилася, сік лимонів, м’яту і зніміть каструлю з вогню. Остудіть лимонад, подавайте з льодом. За бажанням можна замінити цукор на мед або зовсім обійтися без них.

Апельсиновий лимонад

Інгредієнти:

Приготування: Апельсини промийте та обдайте окропом. Складіть в пакет і відправте в морозилку на 4-5 годин. Заморожування позбавить цедру від гіркоти, тому за рецептом в лимонад будемо додавати апельсин разом зі шкіркою. Цукор залийте 500 мл води та прогрійте на плиті до стану сиропу. Злегка розморожені апельсини перемеліть в дрібну кашку. Використовуйте для цього м’ясорубку або блендер. Залийте мелені апельсини водою, що залишилася. Додайте сироп і сік одного лимона. Розмішайте та поставте охолодитися.

Малиновий лимонад

Інгредієнти:

Приготування: Малину висипте в посуд для збивання. Додайте сік з лимона. Збийте і протріть через сито, щоб відфільтрувати кісточки. Додайте до малинового пюре цукор і знову збийте до розчинення всіх кристалів. У глечик перелийте малинове пюре. Киньте кубики льоду, м’яту і кілька цілих ягід малини. Долийте водою, розбавляючи за смаком. Малиновий лимонад готовий!

Лимонад із ревеню

Інгредієнти:

Приготування: Спочатку зробимо сироп із ревеню. Ревінь потрібно очистити та нарізати брусочками по 2 см. Далі візьміть каструлю, додайте 500 мл води і 500 г цукру. Варіть 20 хвилин після закипання. Потім зніміть з вогню, охолодіть. Візьміть банку чи глечик, налийте 200 мл сиропу, додайте 1-1,5 л води до смаку. Вичавіть сік з 2 лимонів і також додайте до лимонаду. Інший лимон розріжте та прикрасьте напій.

Полуничний із лавандою

Інгредієнти:

Приготування: Залийте квітки лаванди гарячою водою. Настоюйте 30 хвилин. Розімніть ложкою полуницю. Змішайте лавандовий відвар, ягоди та холодну воду. Додайте цукор і сік лимона. Перемішайте і настоюйте в холодильнику не менше 5 годин. Після цього процідіть і подавайте до столу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com