Коломия До сайту

Двоє мешканців Прикарпаття підпалювали авто військовослужбовців ЗСУ

Місцевий мешканець разом із неповнолітнім хлопцем нищили автомобілі підрозділів ЗСУ. За підпал однієї вони отримували 40 тис грн. 

Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на прокуратуру Івано-Франківської області.

З липня 2024 року спільники за грошову винагороду спалили п’ять автомобілів, які були у користуванні військових частин. Такий “заробіток” вони знайшли через соціальну мережу, а згодом зв’язались з контактною особою через Telegram. Від замовника отримали відеопояснення щодо роботи, яку потрібно виконати для отримання коштів. Зокрема, потрібно було підпалити релейних шаф «Укрзалізниці», підпали будівель «територіальних центрів комплексування та соціальної підтримки» (ТЦК та СП), а також підпали автомобілів, які використовуються Збройними Силами України.

На виконання замовлення вони приїздили посеред ночі на велосипедах. Неповнолітній хлопець обливав об’єкти легкозаймистою речовиною та підпалював, після чого покидали місце події. У результаті їхніх дій вдалось спалити три автомобілі.

Однак, співробітники СБУ спіймали їх на гарячому, коли порушники намагались підпалити ще дві автівки.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури місцевому мешканцю повідомлено про підозру за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Наразі слідство триває, підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою, вирішуються питання щодо кваліфікації дій неповнолітнього та встановлення всіх обставин правопорушень.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області, оперативний супровід – ГУ НП в області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com