Коломия До сайту

На Прикарпатті гірські рятувальники двічі протягом доби надавали допомогу туристам

Протягом доби, 11 серпня, рятувальники двічі залучались до допомоги заблукалим туристам в горах. Зокрема, в Надвірнянському та Калуському районі.  

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на рятувальників області.

Відтак, заблукало двоє туристів в лісовому масиві поблизу села Верхній Майдан Надвірнянської ТГ.

Так,11 серпня до рятувальників поступило повідомлення про те, що в лісовому масиві поблизу села Верхній Майдан Надвірнянської ТГ, заблукало двоє людей.

До проведення пошуково-рятувальних робіт було залучено гірських рятувальників міста Яремче, які знайшли заблукалих осіб та супроводили до автодороги, звідки вони направились до місця постійного проживання.

Також, вчора гірські рятувальники надавали допомогу туристці в селі Осмолода. Жінка відчула погіршення стану здоров’я на полонині Кругла, поблизу села Осмолода Перегінської ТГ, Калуського району. Жителька Рівненської області, 2009 р.н. перебувала в гірській місцевості у складі туристичної групи. Після встановлення місця перебування туристки, рятувальники надали їй першу домедичну допомогу та супроводили до автомобіля екстреної медичної допомоги.

Рятувальники вкотре нагадують громадянам про те, що необхідно відповідально ставитися до туристичних походів, не переоцінювати свої фізичні можливості, обов’язково підбирати відповідний одяг та взуття та вивчати маршрут перед мандрівкою!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com