Інформатор Коломия

ГРОШІ

У екс-керівника Державної екологічної інспекції Карпатського округу виявили понад 19 млн грн необґрунтованих активів

У керівника Державної екологічної інспекції Карпатського округу виявили понад 19 млн грн необґрунтованих активів

Державне бюро розслідувань виявило, що колишній начальник Державної екологічної інспекції Карпатського округу має у власності 19 млн грн необґрунтованих активів. 

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на ДБР.

Наразі ДБР здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення чиновника (ч. 1 ст. 368-5 КК України). Раніше фахівці встановили моніторинг способу життя колишнього чиновника Національним агентством з питань запобігання корупції.

Працівники ДБР провели обшук за місцем реєстрації та проживання чоловіка та членів його сім’ї, а також обшуки у приміщеннях і автомобілях, які можуть бути незаконно набутими активами. Внаслідок чого вилучили ряд документів. НАЗК підтверджено, що чиновник та пов’язані з ним особи протягом 2020-2023 років набули необґрунтованих активів на загальну суму 13 млн 313 тис гривень.

Серед незаконних активів виявлено:

  • два автомобілі преміумкласу. Один – 2023 року випуску, вартістю 9,4 млн гривень, інший – 2021 року випуску, вартістю 2,6 млн гривень;
  • чотири квартири в Івано-Франківську сукупною вартістю понад 4 млн гривень;
  • нежитлове приміщення в Івано-Франківську вартістю 3 млн гривень.

Як повідомляє Державна екологічна інспекція Карпатського округу, з 19 березня 2024 року Ладовського Миколу Васильовича було звільнено із займаної посади за вчинення дисциплінарного проступку – порушення присяги державного службовця. Адже, колишній посадовець, під час дії воєнного стану, всупереч заборони про виїзд закордон для державних службовців категорії Б, неодноразово перетинав кордон України, в тому числі з метою відпочинку за межами держави. На даний момент він не є працівником Держекоінспекції.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору