Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Мишині хочуть перейменувати вулицю на честь загиблого Героя

У Мишині хочуть перейменувати вулицю на честь загиблого Героя

Вулицю Мочірна у селі Мишин Нижньовербізької громади пропонують перейменувати на честь воїна-земляка Василя Рошканюка, який загинув взимку 2023 року на Донеччині. Попереду – громадські обговорення.

Пише Інформатор, посилаючись на повідомлення Нижньовербізької сільської ради.

Пропозицію щодо перейменування вулиці вніс брат полеглого захисника – Іван Рошканюк.

Громадські слухання відбудуться 14 серпня о 15:00 біля нової церкви по вул. Мочірній у с. Мишин.

Участь у громадському обговоренні можуть брати фізичні та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами. Для реєстрації на громадських слуханнях необхідно мати паспорт або документ, що посвідчує особу.

Пропозиції також можна подавати на поштову адресу: 78218, вул. Довбуша, 1, с. Нижній Вербіж, Коломийський район, Івано-Франківська область або на електронну пошту nwerbizh@ukr.net, чи за телефоном – 03433 90264.

Строк обговорень визначено по 7 жовтня 2024 року. Форма для подання пропозицій: ПІП, адреса реєстрації місця проживання, серія та номер паспорта, пропозиція щодо перейменування. Анонімні звернення не розглядаються.

Історія життя загиблого воїна

Рошканюк Василь Васильович народився 28 січня 1974 року в селі Мишин Коломийського району. В 7 років Василь пішов до місцевої школи. Середню освіту здобув у Ковалівській школі. Після закінчення навчання був призваний на строкову службу та після служби залишився у Збройних Силах України.

Під час служби на контракті, захищав інтереси України в різних куточках нашої України, в тому числі на кораблі «Гетьман Сагайдачний» побував в різних країнах світу. Події 2014 року застали Василя у Криму. Без вагань і сумнівів він залишився на стороні України і продовжив захищати нашу Батьківщину під час АТО.

24 лютого 2022 року Василь перебував на Яворівському полігоні. Після переведення на «бахмутський» напрям – 13 січня 2023 року повністю зник зв’язок з Василем. 19 січня родина отримала повідомлення, про те, що Рошканюк Василь Васильович зник безвісти.
Після довгих пошуків родині повідомили, що штаб-сержант Рошканюк Василь Васильович під час бою з військовими формуваннями російської федерації загинув 17 січня 2023 року поблизу населеного пункту Роздолівка Донецької області.
27 березня село Мишин зустріло на колінах свого Героя. Похований в рідному селі Мишин.

Нагороди Героя:

  • Медаль «15 років сумлінної служби» 03.12.2014 року.
  • Відзнака «За служіння Богу України».
  • Почесна відзнака «Учасник АТО» 15.06.2016р.

Сільрада наголошує, що зміна назви вулиці не призводить до недійсності будь-яких документів чи необхідності їх перероблювати.
У випадку, будь-яких, юридичних дій з майном (продаж, дарування, спадкування), у сільській раді можна отримати безкоштовну довідку про перейменування вулиці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Нагору