Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Файне: у Верховині презентували вишиту карту громади

У Верховині презентували вишиту карту громади

Сьогодні розпочалося відзначення 600-річчя з дня першої писемної згадки про Верховину (у давнину – Жаб’є). Урочистості з нагоди річниці селища триватимуть кілька днів. В перший день святкування гості краю вже могли сповна насолодитися його колоритом. Зокрема нині, 14 серпня, відбулася презентація вишитої карти Верховини.

Інформатор Коломия мав нагоду побачити все на власні очі.

До 600-ї річниці з дня першої писемної згадки про Верховину (Жаб’є) місцеві майстрині-вишивальниці створили вишиту карту громади. Її презентували сьогодні у Верховинському ліцеї під час урочистої частини святкування, на яку завітали представники влади, духовенство, місцеві мешканці та гості краю. Цікаво, що ведучі вели захід гуцульським діалектом, селищний голова був одягнений у традиційний гуцульський стрій, присутні в залі теж дивували чудовими та яскравими вишиванками. Загалом – все дуже автентично.

Частинку сьогоднішнього святкування у Верховині спробуємо передати у фото та прямому ефірі в кінці статті. Афішу подій з нагоди річниці селища дивіться ТУТ.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору