Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Франківщині освітянин за хабар мав зробити військовозобов’язаного студентом

На Франківщині освітянин за хабар мав зробити військовозобов'язаного студентом

Чоловік, будучи на посаді секретаря приймальної комісії та завідувача відділення державного коледжу, взяв хабар за зарахування військовозобов’язаного на навчання, щоб той отримав відстрочку від мобілізації. Освітянина “на гарячому” спіймали в Івано-Франківську.

Деталі повідомила прокуратура області, передає Інформатор.

За даними слідства, підозрюваний вимагав та одержав 800 $ США від місцевого мешканця призовного віку. За цю суму посадовець обіцяв вирішити питання щодо зарахування його на денну форму навчання до фахового коледжу, який є підрозділом Львівського національного університету природокористування. Це дало б абітурієнтові можливість отримати відстрочку від призову на військову службу.

Правоохоронці затримали освітянина в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після одержання всієї суми неправомірної вигоди.

Секретарю приймальної комісії, завідувачу відділення державного коледжу повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід цілодобовий – домашній арешт та відсторонив його від займаної посади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору