Коломия До сайту

Телефонна розмова обійшлась мешканцю Коломийщини у 82 тис грн

Мешканець Коломийщини отримав телефонний дзвінок, під час якого невідомий запропонував йому оформити грошову допомогу від банку. Ця розмова завершилась для чоловіка втратою понад 82 тисячі гривень.

Деталі від поліції публікує Інформатор.

В аферу потрапив 42-річний мешканець Коломийського району. Шахрай в телефонній розмові запропонував чоловіку оформити грошову допомогу від банківської установи. Надалі, ввівши потерпілого в оману, дізнався персональні дані платіжної картки. І як результат, з рахунку кількома платежами було списано понад 82 тисячі гривень. Потерпілий зрозумів, що потрапив у аферу та звернувся за допомогою до поліції.

Слідчі територіального підрозділу поліції розпочали досудове розслідування за фактом шахрайства, передбаченого за ст. 190 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції наголошують:

-отримуйте інформацію, особливо щодо фінансових виплат, лише з офіційних джерел;
-не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих і підозрілих веб-сайтах;
-будьте обережними та не довіряйте незнайомцям, які телефонують і представляються працівниками банку;
-у жодному разі не повідомляйте нікому дані своєї картки та коди, які надходять вам на телефон.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.