Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Африканську чуму свиней виявили у Коломийській та Коршівській громаді

Африканську чуму свиней виявили у Коломийській та Коршівській громаді

Африканську чуму свиней виявлено на Івано-Франківщині, зокрема фахівці встановили збудники інфекції на території Коломийської та Коршівської громад.

Повідомляє Інформатор Коломия за даними Держпродспоживслужи області.

Захворювання виявлено 14 серпня 2024 року за результатами лабораторного дослідження.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Коломийській РДА, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку (території) – трикілометрова зона вказаних інфікованих територій, зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з АЧС.

Що має зробити людина, у якої захворіла або загинула свиня?

У разі виявлення нетипових змін у поведінці тварини, симптомів захворювання чи трупу свині, необхідно негайно повідомити про це державну ветеринарну установу, яка знаходиться на відповідній адміністративній території.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору