Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Коломийщині мають побудувати ще 5 дитячих будинків сімейного типу

Дитячі будинки сімейного типу – це підтримка для дітей, які позбавлені батьківського піклування. Житло для п’яти ДБСТ планують побудувати на Коломийщині з допомогою міжнародних партнерів.

Пише Інформатор, посилаючись на повідомлення Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

За словами заступниці голови ОДА Людмили Сірко, на Прикарпатті наразі є 14 дитбудинків сімейного типу. Завдяки польському благодійному фонду «Happy kids» на Коломийщині з’являються можливості для спорудження нових ДБСТ.

“Кожна дитина має виховуватися в сім’ї. І саме будівництво ДБСТ – це необхідність для цих дітей зростати у дружній та люблячій родині. Наша область з початку війни прийняла 16 ДБСТ з окупованих територій. На території області зараз таких ДБСТ є 14, де виховується понад 121 дитина. Завдяки благодійному фонду «Happy kids» на Коломийщині з’являються нові можливості для спорудження будинків”, – повідомила заступниця під час онлайн-зустрічі з представниками Коломийської ТГ і благодійного фонду.

Як розповіли представники БФ, у кожному ДБСТ матимуть змогу проживати 8-10 діток та двоє опікунів. Будуть облаштовані кімнати для проживання, загальний простір для родини, ванні кімнати та два гаражні місця. А на одну локацію – дитячий майданчик та місце для занять спортом.

На онлайн-зустрічі йшлося про вимоги до місць розташування будинків, законодавчі аспекти, комунальну інфраструктуру, соціальну мережу, дотримання проєктних та технічних вимог до них.

Наголошувалося, що облаштування дитячих будинків сімейного типу, забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування є надзвичайно важливим питанням для обласної державної (військової) адміністрації. І задля цього об’єднуються зусилля міжнародних благодійних фондів, громадських партнерів, та органів місцевого самоврядування.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору