Інформатор Коломия

НОВИНИ

Трьох зрадників-колаборантів судитимуть на Івано-Франківщині

Трьох зрадників-колаборантів судитимуть на Івано-Франківщині

Троє громадян України перекинулися на бік окупанта і воювали на боці держави-агресора у незаконних збройних формуваннях «каскад» та «оплот» . Судитимуть цих колаборантів на Прикарпатті.

Повідомляє Інформатор за даними прокуратури області.

Слідством встановлено, що мешканці Донеччини перейшли на бік ворога на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Вони добровільно вступили до військових підрозділів окупантів та воювали проти Збройних Сил України.

Двоє з них були учасниками незаконних збройних формувань «каскад» та «оплот», а третій обвинувачений воював у складі «132-ї окремої гвардійської мотострілкової Горлівської ордена республіки бригади».

Обвинувачені пройшли навчання з тактики ведення бою, стрільби з вогнепальної зброї та медичну підготовку. Вони облаштовували окопи та будували бліндажі на різних ділянках фронту, утримували бойові позиції зс рф та здійснювали штурмові дії проти підрозділів українських військових. Разом з окупантами бойовики воювали у населених пунктах Донецької, Херсонської та Миколаївської областей.

Восени 2023 року військовослужбовці Сил оборони України взяли їх у полон під час бойових зіткнень на Донеччині.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно трьох громадян. Їм інкримінують державну зраду та колабораційну діяльність ч.2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За вказані правопорушення їм загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору