Коломия До сайту

25-річний франківець прагнув стати кримінальним авторитетом на Прикарпатті

Молодик з Івано-Франківська хотів встановити зв’язки зі “злодіямив законі”, контролювати наркотрафік в області та отримати статус “смотрящого” за Прикарпаттям. Після ув’язнення він продовжував поширювати злочинний вплив у СІЗО.

Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Слідчі встановили, що раніше вже судимий чоловік з січня 2023 року встановлював та поширював свій злочинний влив у суспільстві, а згодом й в установі виконання покарань. Він координував протиправну діяльність, у тому числі пов’язану з незаконним обігом психотропних речовин, приймав участь у вирішенні «питань» у «злочинному середовищі». Адже, хотів контролювати весь наркотрафік Івано-Франківської області та встановити “дружні” зв’язки зі “злодіями в законі”.

В січні 2024 року, під час конфлікту групи осіб, франківець вистрілив у одного з учасників суперечки. Потерпілого госпіталізували із тяжкими тілесними ушкодженнями. Стрільця затримали, однак під час перебування під вартою підозрюваний продовжив поширювати злочинний вплив у СІЗО, діяти проти правил та схиляти до цього інших ув’язнених.

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за фактами встановлення та поширення в суспільстві злочинного впливу, а також  незаконного зберігання з метою збуту психотропних речовин (ч. 1, ч. 2 ст. 255-1, ч.2 ст.307  КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області та Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com