Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломия, Вижниця, Чернівці, Косів у фільмі про Назарія Яремчука

Коломия, Вижниця, Чернівці, Косів у фільмі про Назарія Яремчука

Чи знали ви що у 70-х у Вижницю з’їжджалася сила-силенна студентів на крутецькі й незвичні для радянських часів тусівки? А що три буковинських хлопці підкорили увесь радянський союз своїми україномовними піснями? Вони збирали стадіони, отримуючи по 11,5 руб за виступ в той час, коли вхід вартував рубль з кожного. Кажуть, ці три парубки давали більше прибутку, аніж ніж цілий завод. Але бути співаком чи музикантом у країні рад – ще те випробування.

Нещодавно в Україні відбулася прем’єра фільму “Яремчук. Незрівнянний світ краси”. Інформатор переглянув кінострічку й ділиться враженнями. Стрічка більше не про самого Назарія, а швидше про історію української музики, про людей, які випереджали час, події, які змінили долю мільйонів.

До прикладу, випадкові невипадковості, що звели докупи Зінкевича, Яремчука й Івасюка. Як результат – українська пісня “Червона рута” стала піснею року, її наспівували у всіх кутках союзу. А потім було ще і ще. Десятки мільйонів людей інших національностей вчили українські слова з улюблених хітів.

А ще у стрічці просто неймовірні кадри українських Карпат, Вижниця, Чернівці, Косів, Яремче, Верховина… Саме тут Яремчук брав сили, знаходив спокій, а одного разу – навіть любов… справжню, оту до останнього подиху.

Є загадка і про Коломию. Зокрема про те, як Яремчук виступав у шпиталі в Афганістані. А після концерту провідав тих, хто не міг піднятися, аби послухати виступ. У одній з палат зустрів хлопця геть обпеченого, він ледве говорив, але дуже хотів побачити Яремчука. Хлопчина був з Коломиї.

У фільмі не бракує моментів, коли-от мурахи по тілу, і ностальгійно, і життєствердно і дуже по-людськи. До прикладу, спогади дружини Дарини про співка – це така світла, дуже гуманна і дуже надихаюча історія. З усього видно, що вона досі просто вдячна Долі за те, що Назарій стався у її житті, за те, що він був… нехай і такий обмежений час.

Словом, за досить тривіальною назвою ховається великий зміст, якісна ретроспектива, потужна історія неймовірної людини у часі, що його дехто з вас і не застав, інші пам’ятають лиш звіддаля, але багато хто може доповнити й фактами зі своєї пам’яті.

Та годі розмов, краще таки побачити стрічку на власні очі. Інформатор однозначно рекомендує.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору