Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Відпочинок біля Коломиї: маловідомий водоспад Крутіж на річці Прут

Відпочинок біля Коломиї: маловідомий водоспад Крутіж на річці Прут

Як тільки у Коломиї починає припікати сонце, одразу виникає бажання чкурнути кудись до води. Більшість місцевих проводять спекотні дні біля річок та озер на околицях нашого міста. Але мабуть небагато коломиян знають, що за пів години їзди від Коломиї є чудове місце для відпочинку на березі Пруту з видом на бурхливий водоспад. Це – Крутіж у Ланчині.

У пошуках місця для відпочинку та відновлення, Інформатор Коломия віднайшов цю неймовірну локацію.

Водоспад Крутіж вважається маловідомим та легкодоступним. Місцева назва “Під плитою”. Він розташований на річці Прут в селищі Ланчин. Вода тут спадає з трьохметрового каскаду, а скелясті береги Пруту створюють захопливе видовище. Вже за кілька метрів течія сповільнюється і гірська річка стає більш умиротвореною.

Крутіж знаходиться на відстані 1 км від центральної дороги Ланчина. Це всього 28 км від Коломиї. Добратися можна автошляхом Т 0905: “Делятин-Раківчик”. Тут добрий заїзд, можна доїхати авто. Є також альтанка. Маршрут можете глянути за посиланням.

     

Бажаємо приємного відпочинку, але не забувайте про безпеку та подяку тим, завдяки кому маємо таку можливість. Задонатити можна ТУТ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору