Коломия До сайту

Чи планують в Україні мобілізувати хлопців, молодше 25 років

Спікер парламенту Руслан Стефанчук в інтервʼю розповів про необхідність формування мобілізаційного ресурсу. Чи сигналізує це про те, що під мобілізацію можуть попасти чоловіки, молодші 25 років.

Повідомляє Інформатор Коломиї за даними Уніан.

За словами Стефанчука, в Україні є необхідний мобілізаційний ресурс, який може бути “правильно застосований при правильному менеджменті в Міністерстві оборони”.

Він нагадав, що мобілізаційний вік вже понизили до 25 років. Розмови щодо цього питання тривають донині, проте реальних дискусій про подальше пониження граничного віку не було.

“Наскільки я поінформований, уникаючи будь-яких цифр, як раз правильний підхід до формування мобілізаційної основи сьогодні говорить нам про те, що в Україні є необхідний мобілізаційний ресурс, який може бути правильно застосований при правильному менеджменті в Міністерстві оборони. Тому поки гостре питання щодо зниження мобілізаційного віку, принаймні у Верховній Раді, не розглядається”, – наголосив Стефанчук.

Отже наразі Верховна Рада України не розглядає питання подальшого зниження мобілізаційного віку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com