Коломия До сайту

Незабуті: два роки з дня загибелі Героя Сергія Ніньовського

Сьогодні, 18 серпня, минає друга річниця з дня загибелі молодого та відважного коломиянина Сергія Ніньовського. Боєць до останніх своїх днів боровся за волю України. 

Інформатор Коломия із сумом розповідає історію Героя.

Народився Сергій в Коломиї, в багатодітній сім’ї – мав двох братів та дві сестри, з якими ходив на риболовлю та грав у футбол.

Після закінчення 9 класів в Коломийській школі №6  вступив у Коломийський індустріально-педагогічний технікум на спеціальність кухар-кондитер.

У 2009 році його призвали на строкову службу в ЗСУ, яку він проходив у місті Буча, Київської області. Згодом, Сергій працював та жив закордоном, потім повернувся в Україну. Доля йому подарувала зустріч з чудовою дівчиною Вікторією, з якою хотів одружитися і створити сім‘ю.

З початком повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав ЗСУ на посаду старшого кухаря. Служив у 65 окремій механізованій бригаді, останні місця перебував в гарячих точках на Запорізькому напрямку.

Загинув боєць 18 серпня 2022 року під час артилерійського обстрілу в селі Чарівне Пологівського району Запорізької області. Поховали Героя на Алеї слави в місті Коломия.

Сергій Ніньовський був відповідальною та порядною людиною, люблячим сином, братом, коханим та патріотом своєї країни.

Рішенням Коломийської міської ради Сергію Ніньовському присвоєно звання “Почесний громадянин міста Коломиї” (посмертно).

Світла та вічна пам’ять Герою…