Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: минає друга річниця з дня загибелі Валерія Кривди

Незабуті: минає друга річниця з дня загибелі Валерія Кривди

18 серпня минає два роки як загинув люблячий батько, коханий чоловік та патріот своєї Батьківщини Кривда Валерій (позивне “Захар”), який не зламав своєї присяги та до останніх днів боровся за вільну Україну. 

У річницю загибелі Інформатор Коломия нагадує історію Героя, який віддав життя за нашу свободу.

Народився Валерій 14 січня в Коломиї, де потім навчався в школі N°7. Після закінчення школи здобував професію «електромонтера» в професійно-технічному училищі № 17. З дитинства захоплював своїм позитивом і бажанням завжди допомогти.

В 1989 році пішов служити в армію. Після повернення працював на заводі «Електрооснастка», був талановитим фахівцем у всіх сферах своєї роботи. У молодому віці залишився без батьків. Любив справедливість, був чесним з собою і ближніми.

У 2003 році Валерій зустрів кохану дружину. Згодом у подружжя з’явився син Владислав, а потім ще двоє синів Михайло та Богдан. Чоловік безмежно любив своїх дітей.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну добровільно вступив до лав ЗСУ. Служив головний сержант розвідувального взводу 2-го механізованого батальйону 115-ої бригади у Донецькій та Луганській областях. У травні 2022 року брав участь в обороні Сіверодонецька та Лисичанська, гідно протистоям ворогу та безстрашно виконував бойові завдання.

Але 18 серпня 2022 року при виконанні військового завдання в населеному пункті Опитне Покровського району Донецької області при мінометному обстрілі противника Герой загинув миттєво. Поховали бійця в м. Коломия на Алеї Слави.

Валерій Кривда нагороджений грамотою “Почесний громадянин міста Коломиї”.

23 травня 2023 року в Коломийській гімназії №7 відкрили стіну пам’яті випускникам-Героям – Валерію Кривді, Ігорю Кубацькому та Ігорю Калину.

Світла та вічна пам’ять Герою…

Нагору