Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Уламок метеориту можна побачити у Верховині

Уламок метеориту можна побачити у Верховині

Шкільна екскурсія перетворилась на знахідку космічного тіла. І тепер серед гуцульських старожитностей, опудал диких тварин та інших давніх експонатів у музею “Гуцульщина” селища Верховина можна побачити і незвичний чорний камінець. Для нас просто незвичний, а от вчені довели, що це – справжній подарунок з космосу, метеорит.

Інформатор Коломия покаже, як виглядає уламок метеориту і кличе у мандрівку Верховиною. Тут особливий клімат, своя автентика і просто неймовірні краєвиди.

Усієї історії зі знахідкою метеориту не розповімо, аби ви мали стимул відвідати історико-краєзнавчий музей “Гуцульщина”. Та все ж привідкриємо завісу.

За даними наукових співробітників музею уламок метеориту знайшов у  2008 році місцевий учень Василь Матаржук у селі Бистрець під час шкільної екскурсії на природу. Незвичну структуру цього каменю розпізнала учителька географії, зв’язалась із колегами, відтак тверде тіло космічного походження пройшло експертизу і таки підтвердилось – каменюка не що інше, як метеорит залізно-кремнієвий.

Завітати у історико-краєзнавчий музей “Гуцульщина” у селищі Верховина можна щодня крім понеділка з 9:00 до 17:00. Згодом на нашому каналі в YouTube  дивіться про скарби музейні високогірної перлини Карпат.

Яка атмосфера у Верховині влітку 2024-го – дивіться у відео

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору