Коломия До сайту

У ратуші підтримали петицію про зону для вигулювання собак у парку Коломиї

У липні петиція з вимогою облаштувати майданчик для вигулу собак набрала 206 голосів. Ініціативу авторки – Лесі Мостової – схвалив очільник Коломийської громади і тепер на спорудження зони для собак закладуть кошти. Цікаво, що про створення такого простору для тварин у міському парку в ратуші говорили ще до створення петиції.

Інформатор Коломия розповість більше.

Авторка петиції Леся Мостова у своїй петиції пропонувала облаштувати майданчик закритого типу у міському парку ім. Кирила Трильовського. Йдеться про ділянку від громадської вбиральні далі ліворуч в бік вул. Кобилянської. Зі свого боку власники собак готові долучатись до громадських слухань і активно допомагати у реалізації такого проєкту.

Що ж до вимог до місцевої влади, викладених у петиції, майданчик має бути обладнаний лавочками, урнами або контейнерами для збору відходів та іншими елементами благоустрою. Створення такого майданчика Леся Мостова пропонує включити до цільових бюджетних програм та проєкту бюджету на 2025 рік.

19 серпня міськрада оприлюднила схвалення такого рішення.

“Міська рада ухвалила підтримати електронну петицію та доручила управлінню комунального господарства внести відповідні зміни до програми «Благоустрій Коломийської міської територіальної громади на 2021-2025 роки». Метою цих змін є створення спеціалізованих зон для вигулу собак на території громади, що забезпечить безпечні та зручні умови для власників домашніх тварин”, – йдеться у розпорядженні міського голови.

Про створення такого простору у міському парку ще у червні заявляв на брифінгу Богдан Станіславський

“Ми то обгородимо парканом і там буде виділене місце для вигулу собак. З часом хочемо написати проект щоб там було місце і для тренування собак”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.