Інформатор Коломия

ВЛАДА

Двічі по 150% премії, зарплата по 100 000 грн… Скільки отримує начальник водоканалу Коломиї

Двічі по 150% премії, зарплата по 100 000 грн... Скільки отримує начальник водоканалу Коломиї

Директор КП “Коломияводоканал” Зумер Славомир Мирославович 15 років піднімався кар’єрними сходинками до найвищої на підприємстві посади. За 2023 рік місто витратило понад 700 000 грн йому на зарплату, а це близько 58 000 щомісяця.

Проте за півроку у 2024-му міський голова Богдан Станіславський своїми розпорядженнями двічі призначав Зумеру премії по 150%. Відтак бюджетні витрати на зарплату директора водоканалу в Коломиї сягали 100 000 грн. І це в той час, коли у Коломиї хочуть підняти ціну на воду з 38 грн до 51 грн або 72 грн за куб.

Інформатор Коломия проаналізував, скільки місто витрачає на оплату праці директору КП “Коломияводоканал” і з’ясував, за що міський голова так щедро преміював комунальника.

Хто такий Славомир Зумер

До директорського крісла 37-річний Славомир Зумер йшов півтори десятиліття. Щойно завершив навчання у Чернівецькому національному університеті за спеціальністю “Гідроекологія” (2008 р), – влаштувався майстром абонентного відділу КП «Коломияводоканал», постім став інженером очисних споруд, далі – начальником і головним інженером. І тільки минулого року у квітні був призначений на посаду директора КП «Коломияводоканал».

З досвіду журналістів Інформатора Коломиї, на відміну від більшості начальства у комуналці, Славомир Зумер ніколи не блокував дзвінки наших кореспондентів, не уникав гострих питань, а в разі аварійних ситуацій тримав в курсі й щоразу фахово і виважено відповідав на дзвінки преси. Та навряд саме ці позитивні сторони директора водоканалу в Коломиї стали вирішальними для міського голови у призначенні йому захмарних премій.

До теми: Зеленський VS Станіславський: у кого більша зарплата

Разом з тим, чи розуміємо, що збіг рішення про підвищення ціни на водопостачання у Коломиї із призначенням 100-тисячних зарплат може бути не простою випадковістю. Адже сам факт таких нарахувань здатен спровокувати хвилю хейту на директора водоканалу Коломиї. Але є одне але…

Преміювання директорів комунальних підприємств можливе тільки за розпорядженням влади Коломийської ТГ. Іншими словами міський голова Богдан Станіславський призначив у травні і липні премію на рівні 150%.

Які ж зарплати у керівника КП “Коломияводоканал”

Згідно декларації Славомира Зумера за 2023 рік становила 701 092 грн (58 400 грн на місяць без вирахування податків).

У 2024 році ж доходи очільника водоканалу в Коломиї зросли у березні. Оклад на початку року сягав 23 000 грн, а з весни – 34 450 грн щомісяця. До окладу у березні Славомиру нараховували понад 10 000 грн премії “до свят” (30%). А у травні й липні 2024 року Богдан Станіславський винагородив керівника водоканалу 150% преміальних, а це – 51 675 грн. Відтак  у ці два місяці зарплата Славомира Зумера сягала 100 000 грн. Непогано, як для збиткового комунального підприємства.

Журналістка Інформатора Коломиї розпитала, з чим пов’язана така щедрість за наші податки.

“Кожна премія керівнику підприємства, мені в тому числі, призначається згідно розпорядження міського голови, – коментує ситуацію Славомир Зумер. – Мені ці премії нарахували з урахуванням поїздок на будівництво фортифікаційних споруд. Перша поїздка була з 27 березня по 30 квітня, друга –  з 11 червня до 26 або 27 червня”.

Також керівник водоканалу зазначає, що працівники водоканалу Коломиї, які залучалися до будівництва фортифікаційних споруд, мають бронювання, адже КП “Коломияводоканал” – об’єкт критичної інфраструктури.

Щодо того, чи всі комунальники, залучені до будівництва фортифікаційних споруд, отримали премії по 150% директор водоканалу даних не має.

А от наші журналісти вже готують матеріал на основі даних про зарплати начальства комунальної сфери. Про це згодом читайте на сайті Інформатор Коломия

Дані про зарплати директора КП “Коломияводоканал” Славомира Зумера за січень-липень 2024 року

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору