Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Геріатричний пансіонат у Коршеві тепер має оновлений спальний корпус

В Коршівському геріатричному пансіонаті, що на Коломийщині, провели реконструкцію спального корпусу, де зможуть поселити ще 36 людей.

Пише Інформатор Коломия, посилаючись на допис голови Івано-Фраківської ОДА.

Як зазначається, приміщення капітально відремонтували, облаштували житлові кімнати, санвузли, що відповідають вимогами доступності. Це стало можливим за підтримки міжнародних партнерів – Швейцарського Червоного Хреста. Долучилась фінансово й місцева громада.

Відкриття оновленого спального корпусу дасть можливість поселити в закладі ще 36 осіб. А загалом Коршівський геріатричний пансіонат може вмісти до 150 людей. Зараз тут проживають 50, з яких 13 – з числа ВПО, 22 – ліжкохворі та 9, які пересуваються на кріслах колісних.

“Забезпечення належних умов проживання для ВПО та вразливих категорій населення – те, про що маємо подбати вже сьогодні. Адже чимало літніх людей через війну змушені були залишити домівки та переїхали на Прикарпаття. Серед наших земляків поважного віку є й такі, яким потрібний догляд, а поруч нікого з рідних”, – йдеться на сторінці голови ОДА.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору