Коломия До сайту

Навіки 21: на Коломийщині в останній земний шлях провели Героя Максима Лесюка

Україна втрачає кращих з-поміж кращих. Саме одним із них був 21-річний воїн Максим Лесюк із села Княждвір. Жорстока війна обірвала життя захисника на самісінькому його світанку. Сьогодні у Княждворі громада прощалася із полеглим Героєм. Кожне зі слів у цьому повідомленні – рана у серцях усіх, хто знав Максима…

Інформатор Коломия ділиться історією молодого бійця, який з честю і до останнього подиху виконував військовий обов’язок.

Максим Лесюк народився в селі Княждвір Печеніжинської громади. Там ходив до школи, а після її закінчення вступив до Національної академії сухопутних військ ім. г. Петра Сагайдачного. Він свідомо вибрав свій шлях боротьби з російським агресором. Усі роки навчання був надзвичайно дисциплінованим, мотивованим, сміливим, відзначався лідерськими якостями. В червні цього року він закінчив академію і попри свій молодий вік одразу став на захист рідної держави та майбутнього українського народу. Виконував бойові завдання на одному з найскладніших напрямків фронту – на Харківщині.

Лейтенант Максим Лесюк був командиром розвідувальної групи. Захисник загинув 13 серпня  2024 року під час виконання бойового завдання поблизу Вовчанська. Йому було лише 21 рік.

“Максим був талановитим, веселим та товариським, серйозним, відповідальним та щирим. Його не можливо було не любити, він – один з найкращих”, – кажуть у громаді.

20 серпня рідні, побратими, близькі, друзі, односельчани й вся громада провели в останню дорогу Героя. Молодого воїна відспівали у церкві Успіння Пресвятої Богородиці села Княжвір. Поховали воїна на місцевому кладовищі з військовими почестями.

У жалобі залишилися батьки, сестра, брат, дівчина, бабусі та дідусь.

Низько вклоняємося перед батьками Максима та висловлюємо щирі співчуття усій родині. Поділяємо ваш біль і молимось разом з вами за світлі душі наших воїнів. Світла пам’ять мужньому Українцю….